Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2010

Μήνυμα της ΟΝΝΕΔ για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια


Αθήνα, 19 Ιουλίου 2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα βαρύ πλήγμα για την Ελευθερία της Δημοσιογραφίας αλλά και γενικότερα για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας μας.

Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί βαθειά θλίψη και να γεννά συναισθήματα έντονης οργής και απέχθειας απέναντι σε ότι την προκάλεσε.

Η Ελλάδα του σήμερα, σε καιρούς δύσκολους για τον τόπο έχει ανάγκη τον ουσιαστικό πλουραλισμό στα Μ.Μ.Ε. και πρέπει να στηρίζει τους δημοσιογράφους που δίνουν τον άμεσο και καθημερινό αγώνα. Οι εφημερίδες, τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα αλλά πλέον ακόμα περισσότερο η ηλεκτρονική δημοσιογραφία πρέπει να συνεχίζει ακηδεμόνευτη το έργο της..

Ως πολιτική νεολαία θα υπερασπιστούμε με κάθε κόστος το δικαίωμα αυτό και παράλληλα καλούμε τους πολίτες να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια φίμωσης των Μέσων. Είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθούμε όλοι απέναντι σε κάθε αποτρόπαια επίθεση που ως τελικό της στόχο έχει τον περιορισμό της Ελευθερίας της σκέψης και της έκφρασης.


Από το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.