Η ανήμπορη ανανέωση της Ρηγίλλης

Από antinews
«Να τελειώνω με τα οργανωτικά, να μπορέσω να βγω έξω στον κόσμο, αυτό είναι το δυνατό μου χαρτί...», εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, όπως διαβάζουμε στην “Καθημερινή” (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_18/07/2010_408439)
Άντε αμάν και πότε, αναφώνησα αναθαρρημένος, αλλά δεν είχα διαβάσει τη συνέχεια.
Όπως λοιπόν μας πληροφορεί η εφημερίδα, διαθέτοντας σαφώς και προς τιμήν της πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ, “στη συνέχεια του ορισμού των δύο αντιπροέδρων Δ. Αβραμόπουλου και Στ. Δήμα και της ανάδειξης του νέου γραμματέα Αλ. Λυκουρέντζου, ο κ. Σαμαράς είναι έτοιμος να προβεί και στην αλλαγή του, επί έτη, διευθυντή του κόμματος,Μενέλαου Δασκαλάκη, με τον οικονομολόγο Θανάση Σκορδά, πρώην γενικό γραμματέα Καταναλωτή και Οικονομικών στις κυβερνήσεις Καραμανλή, υπό τον Γ. Παπαθανασίου”.
Και συνεχιζει:  “με την τοποθέτηση του κ. Σκορδά ολοκληρώνεται το κεντρικό σχήμα με το οποίο θα πορευθεί, εφεξής, ο κ. Σαμαράς. Στην οικονομία, που αναμένεται να κυριαρχήσει ούτως ή άλλως, πλην του ιδίου, το ειδικό του βάρος θα ρίξει ο Σταύρος Δήμας, ενώ αλλαγές δεν αναμένονται στη στενή ομάδα που απαρτίζουν οι Χρ. Σταϊκούρας, Ν. Μυταράκης, Θ. Βάρδας, Γ. Μουρμούρας και ο Χρ. Λαζαρίδης, ο οποίος παράλληλα ασχολείται και με τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη συγγραφή των ομιλιών του κ. Σαμαρά”. …
…Οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μουρούτης, όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν στο επικοινωνιακό επιτελείο με την προσθήκη και μίας γυναίκας. Οι Ακης Γεροντόπουλος, Δημήτρης Σταμάτης και Διονύσης Σταμενίτης, Θεόδωρος Δραβίλας μαζί με τους Διονύση Καραχάλιο, Φαήλο Κρανιδιώτη αποτελούν τους μόνιμους συνομιλητές του προέδρου, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος έχει αναλάβει τα νομικά και τον σχετικό συντονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας σε αντίστοιχα θέματα, ενώ τακτική είναι η συνεργασία με τον γραμματέα της Κ. Ο. Κ. Τασούλα.
Το καλύτερο βέβαια μας το επιφυλάσσει στη συνέχεια: “Πρόκειται κατά πολλούς για μία εξ ολοκλήρου «νέα Ρηγίλλης», όχι μόνον σε σχέση με το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του κόμματος, αλλά και ως προς την προ 2004 κατάσταση
Δηλαδή όλες οι αλλαγές για τις οποίες ακούγαμε προ του Συνεδρίου – επειδή τι γινόταν προ του 2004 δεν μας ενδιαφέρει, αφού τελειώσαμε μαζί του στις 29/11/2009 – είναι ένα πρόσωπο του …2004 (ο κ. Σκορδάς) ο κ. Μυταράκης (καθόλα άξιος) και “η προσθήκη μιας γυναίκας”; Με την ευκαιρία αποκαλύπτουμε και το όνομά της : η συμπαθέστατη Βασιλική Τζότζολα που θα αναλάβει όπως λέγεται αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως επίσης μας πληροφορεί η Καθημερινή (βασιζόμενη προφανώς σε αυτά που της λέει ο συνομιλητής της ) “ο κ. Σαμαράς φιλοδοξεί ότι το σχήμα θα είναι λειτουργικό για να του επιτρέψει να κάνει αυτό που επιθυμεί, να βγει έξω, «πόρτα – πόρτα» στους πολίτες”
Με άλλα λόγια το μήνυμα που θέλει να περάσει κάποιος από την Ρηγίλλης είναι το εξής: “Εμείς που πλαισιώσαμε τον Σαμαρά αμέσως μετά την εκλογή του είμαστε και αρκετοί και επαρκείς. Δεν χρειάζονται άλλα πρόσωπα. Μια δυο αλλαγές για να φαίνεται ότι αλλάζουμε και συνεχίζουμε όπως πριν”.
Όπως θα έγραφε και ο Κώστας Ροδινός “μόλις κάποιος αναλάβει μια θέση δίπλα σε έναν αρχηγό, η πρώτη δουλειά του είναι να περιχαρακώσει το οικοπεδάκι του”.
Και για να είμαστε ξεκάθαροι: δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα με τα ονόματα που αναφέρει η Καθημερινή. Άλλωστε δεν μας πέφτει λόγος. Αποτελεί όμως πλέον κοινό τόπο σε όσους προσδοκούν πολλά από τον Σαμαρά ότι πρέπει επειγόντως να αναζωογονήσει το επιτελείο του. Να το εμπλουτίσει με νέους ανθρώπους, της πιάτσας , που να μπορούν να κολυμπάνε στις μάζες και όχι στα παράκεντρα της Ρηγίλλης.
Φυλάξαμε το καλύτερο για το τέλος: Γράφει η Καθημερινή: “Η «επικοινωνία» του «άλλου δρόμου» που εισηγήθηκε για την έξοδο από την επιτήρηση του ΔΝΤ απεδείχθη προβληματική και, πλέον, επιχειρείται να αναζωπυρωθεί η συζήτηση γύρω από την πρόταση. Στόχος είναι να πεισθεί όχι μόνον η κοινή γνώμη αλλά και να «ακούσουν» οι οικονομικοί παράγοντες της χώρας, επιχειρηματίες – τραπεζίτες, οι οποίοι και εμφάνισαν τάσεις αποστασιοποίησης από το κόμμα, μετά τη στάση του στην υπόθεση του Μνημονίου χρηματοδότησης….”
Όλη η ουσία είναι σε αυτό το “όχι μόνον η κοινή γνώμη”. Δηλαδή η πηγή της εφημερίδας (επαναλαμβάνουμε είναι εμφανές ότι πρόκειται για στενό συνεργάτη του κ. Σαμαρά) θεωρεί ότι το κύριο δεν είναι να πεισθεί ο λαός για τις θέσεις του Σαμαρά, αλλά το οικονομικό κατεστημένο !!!
Έπεισαν τον λαό και τώρα πρέπει να πείσουν και το κατεστημένο; Θα τρελαθούμε;
Προφανώς γι αυτό τόσες ημέρες μετά την παρουσίαση από τον Σαμαρά του οικονομικού σχεδίου για την έξοδο από το Μνημόνιο δεν είδαμε ούτε μια προσπάθεια εκλαΐκευσης του. Προφανώς αρκεί σε ορισμένους η επιλεκτική δημοσίευσή του στα ΜΜΕ της επιχειρηματικής κοινότητας.
Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα απλό δημοσίευμα μιας εφημερίδας και γι αυτό ασχολούμεθα μαζί του. Πρόκειται επί της ουσίας για απόπειρα επιβολής μιας καθαρά “συστημικής” άποψης στο στρατόπεδο Σαμαρά σε μια στιγμή έντονων κοινωνικών αναταραχών και διαφοροποιήσεων.
Αλλά, τα γνωρίζει αυτά ο ίδιος ο Σαμαράς;
Αδέξιος Δεξιός

Σχόλια