Με δύο ταινίες συμμετέχει φέτος ο Δήμος Αθηναίων στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Δράμας

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει με δύο ταινίες στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ΔΡΑΜΑΣ στο τμήμα DIGI 2010.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο φεστιβάλ πέρυσι η ταινία "ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ" της Ομάδας Ντοκιμαντέρ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, απέσπασε το βραβείο καλύτερης ψηφιακής ταινίας 2009.

Σημειωτέον ότι η προκριματική επιτροπή επέλεξε για το διαγωνιστικό τμήμα τις δύο αυτές ταινίες ανάμεσα από 183 συμμετοχές. Συνολικά στο διαγωνιστικό τμήμα θα προβληθούν 48 ταινίες.

Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους με υπόθεση "ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑ" 20΄ σε σενάριο και σκηνοθεσία της Κινηματογραφικής Ομάδας του Δήμου Αθηναίων.,,


Αφηγείται στιγμές και δρώμενα της τελευταίας νυχτερινής διαδρομής ενός αστικού λεωφορείου και σκιαγραφεί το μικρόκοσμο των επιβατών του. Στο φινάλε ο οδηγός που είναι και ο καταλύτης, κάνει την υπέρβαση και οδηγεί όλους προς ένα απροσδόκητο τέλος.

Η δεύτερη ταινία είναι το ντοκιμαντέρ "KΥΨΕΛΗ" 29΄ σε ομαδική σκηνοθεσία της Ομάδας Ντοκιμαντέρ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.


Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που ασχολείται με τη γνωστή γειτονιά της Αθήνας μέσα από τις αφηγήσεις και τον κόσμο 4 κατοίκων της και δίνει έμφαση στο πρόβλημα του ιδιωτικού και δημόσιου χώρου. Η ταινία εκτός από την πρεμιέρα της στο 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ "ΑΘΗΝΑ" το περασμένο Σεπτέμβρη, προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εξαιρετικές κριτικές στο φετινό ecofilms της Ρόδου, τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Και οι δύο ταινίες, είναι το αποτέλεσμα ενός κοινού πάθους, χάρη στο οποίο ενώθηκαν δημότες από διαφορετικούς ορίζοντες, κατευθύνσεις, ηλικίες και προσανατολισμούς, μέσα από το Πρόγραμμα Λαϊκής Επιμόρφωσης "Κοντά στο Μαγικό Κόσμο του Σινεμά", που υλοποιεί για ένατη συνεχή χρόνια ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Το πάθος αυτό ώθησε τους συμμετέχοντες δημότες να αφιερώσουν τους προηγούμενους 9 μήνες το μεγαλύτερο κομμάτι από τον ελεύθερο χρόνο τους προκειμένου να γνωρίσουν, να κατανοήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν τα τεχνικά και εκφραστικά μέσα του Κινηματογράφου για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων προσέφερε το πολιτιστικό και υλικό υπόβαθρο και οι κινηματογραφιστές-εισηγητές Γιώργος Πουλίδης (Δ/ντης Φωτογραφίας-Παραγωγός), Αγγελος Κοβότσος (Σκηνοθέτης), Κώστας Μαχαίρας (Σκηνοθέτης), Γιώργος Διδυμιώτης (Σκηνοθέτης-Μοντέρ), Λάλη Κοντοθεοδώρου (Σεναριογράφος), τον επαγγελματισμό, την καθοδήγηση και την υπομονή τους.

Οι δημότες-φοιτητές το ταλέντο, τις ιδέες, τις ικανότητες, την υπομονή και τη δυνατότητά τους να λειτουργήσουν σαν ομάδα.

Ας σημειωθεί ότι οι ταινίες είναι δημιουργίες σ' όλα τα επίπεδα (σενάριο, σκηνοθεσία, φωτογραφία, οργάνωση παραγωγής, ερμηνείες) δημοτών που είναι ερασιτέχνες κινηματογραφιστές και είναι ανάμεσα στις 48 από 183 περίπου ταινίες που προκρίθηκαν στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ της ΔΡΑΜΑΣ - DIGI 2010.

http://www.athinapoli.gr/2010/07/blog-post_26.html

Σχόλια