Δεν υποχωρούν οι φορτηγατζήδες – διάλογο θέλει τώρα η κυβέρνηση

Από antinews
 

Στους δρόμους φαίνεται ότι θα κριθεί η επιστράτευση. «Ή ταν ή επί τας», λένε οι εκπρόσωποι της συντονιστικής. «Δεν σταματάμε τον διάλογο», δηλώνει ο γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκας και συζητεί μόνον το φορολογικό και τα κίνητρα.
Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από το υπουργείο Μεταφορών, όπου συγκεντρωμένοι ιδιοκτήτες ΦΔΧ αναμένουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα. Τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν μέρος των επαγγελματιών πέταξε μπουκάλια προς την είσοδο του υπουργείου, με τα ματ να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
Από το πρωί συγκεντρωμένοι είναι τουλάχιστον 200 μεταφορείς, που αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση, διαμαρτύρονται και ανά διαστήματα επιχειρούν να εισέλθουν στο κτίριο, σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα.
«Για μία ακόμα φορά ήρθαμε στην Πολιτεία και στην κυβέρνηση για να συνομιλήσουμε, μας υποδέχθηκαν με ματ και με δακρυγόνα, αυτό είναι ντροπή», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.
Χάος με την επιστράτευση των φορτηγών ΔΧ στη Θεσσαλονίκη. Κανένας δεν παρέλαβε φύλλο πορείας, καθώς όπως λέγεται θα πρέπει πρώτα να δημοσιευτεί ΦΕΚ, και κατόπιν οι κατά τόπους νομαρχίες να συντάξουν καταλόγους βάσει των οποίων η αστυνομία θα πρέπει να εντοπίσει τον κάθε επιστρατευθέντα… αλλιώς θα πρέπει να θυροκολληθεί η εντολή.
Οι βυτιοφορείς αυτή την ώρα είναι συγκεντρωμένοι έξω από τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Jet Oil στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Το κλίμα είναι τεταμένο καθώς δηλώνουν ακόμη, παρά την πολιτική επιστράτευση, οτι δεν θα κάνουν πίσω στις κινητοποιήσεις τους.

” Δεν θα παραλάβω τα φύλλα πορείας και ας με δικάσουν” δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του σωματείου βυτιοφορέων Θεσσαλονίκης Γιαννης Γιαβρίδης. Όπως τόνισε συνάδελφοί του στην Αθήνα θα προχωρήσουν και σε αποκλεισμό του υπουργείου υποδομών.
Εν τω μεταξύ, στα ελάχιστα βενζινάδικα που διαθέτου καύσιμα στη πόλη, υπάρχουν αρκετές καταγγελίες για αισχροκέρδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το λίτρο της αμόλυβδης έχει αγγίξει ή και ξεπεράσει πολλές φορές τα 2 ευρώ.
(η φωτογραφία έξω απο το υπουργείο Μεταφορών)

Σχόλια