Γ. Παπανδρέου: Δεν μπορούμε από τη μία να σώζουμε τις τράπεζες και από την άλλη να παγώνουμε μισθούς και συντάξεις…


Διαβάστε τι δήλωνε ο κ. Παπανδρέου τον Σεπ. 09 στην Ν. Υόρκη σε συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΛΕΜΕ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, προήδρευσε χθες στη Ν. Υόρκη της συνεδρίασης του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, την οποία απασχόλησαν δύο μεγάλα ζητήματα: Της κλιματικής αλλαγής και της οικονομικής κρίσης. Μετά την συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
-    «Αυτά τα δύο μεγάλα ζητήματα συγκλίνουν σε ένα πολύ απλό στόχο. Το στόχο να αλλάξουμε το μοντέλο της ανάπτυξης, να πάμε σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης, σε μια νέα συμφωνία, που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολίτη, την οικογένεια καισυμφιλιώνει την παραγωγή, την οικονομική ανάπτυξη, με το περιβάλλον».
-    «Αυτό σημαίνει όμως, ότι χρειάζεται να πάρουμε ριζικά διαφορετικές αποφάσεις και για τον τρόπο διακυβέρνησης του πλανήτη μας και των οικονομιών μας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να σώζουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις τράπεζες και απ' την άλλη, να λέμε ότι θα παγώσουμε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές για τον εργαζόμενο και την πραγματική οικονομία».
-    «Αυτό είναι ένα γενικό συμπέρασμα αυτών των Επιτροπών, αλλά θα έλεγα και όλων των προοδευτικών σοσιαλιστικών κομμάτων, ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί η οικονομική δομή που θα αναδιανέμει τον πλούτο και τα βάρη θα πέφτουν στις πλάτες εκείνων που μπορούν να τα σηκώσουν, για να μπορέσουμε να έχουμε μια οικονομία που έχει στη βάση της την ισότητα, την κοινωνική συνοχή, την ποιότητα, άρα και τη βιωσιμότητα».



Σχόλια

  1. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΔΩΣΑΝ 28 ΔΙΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ (ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΝΕΙ)ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΛΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ο ΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑ ΤΟ ΣΤΟ ΚΚΕ Η ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΩΣ ΓΟΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν τα ξέρεις καλά:
    Η Ν.Δ (κακώς) έδωσε από τα 28 δις τα 13.
    Κοίτα τώρα την συνέχειαι από το Capital:
    "Τράπεζες: Ολοκληρώθηκε η κατανομή των €15 δισ."
    Ολοκληρώθηκε η κατανομή του δεύτερου πυλώνα του πακέτου των 28 δισ. ευρώ προς τις τράπεζες, ο οποίος αφορά εγγυήσεις του δημοσίου συνολικού ύψους 15 δισ. ευρώ.
    "Σύμφωνα με πληροφορίες από το αδιάθετο υπόλοιπο των 15 δισ. ευρώ ποσό 4,1 δισ. ευρώ έλαβε η Εθνική Τράπεζα, 3,9 δισ. ευρώ έλαβε η Eurobank, 2,2 δισ. ευρώ έλαβε η Alpha Bank, 2,2 δισ. ευρώ έλαβε η Πειραιώς, 600 εκατ. ευρώ έλαβε η Αγροτική, ενώ μικρότερα ποσά δόθηκαν στις μικρές τράπεζες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πακέτο"
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1002266, Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010
    Όπως και τώρα το πακετο της τροικα προβλέπει 10 ή 14 δις από το δάνειο για τις τράπεζες.
    Για να ξέρουμε τι λέμε...
    Άν το ΠΑΣΟΚ όπως είπε ο κ. Παπανδρέου "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΝΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΛΕΜΕ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ", δεν συμφωνούσε να μην τα έδινε τα υπόλοιπα 15 δις.
    Κατανοητό;

    KAΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ!ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ,ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.