Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2010

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο Κοκκάρι της Σάμου


Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στο Κοκκάρι της Σάμου. Όπως έγινε εξαρχής γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε από πέντε διαφορετικά σημεία της περιοχής και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Επί τόπου βρέθηκαν επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πύρινης λαίλαπας προς κατοικημένες περιοχές. Ωστόσο, το δύσβατο της τοποθεσίας, δυσκόλεψε σημαντικά το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης.

    Χθες το βράδυ, η φωτιά μαινόταν σε δύο μεγάλα μέτωπα, στο Κοκκάρι και την περιοχή Ραμπαϊδόνη Μυτιληνιών. Καθώς, με τη δύση του ηλίου, τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν από το έργο της κατάσβεσης, οι επίγειες δυνάμεις ενέτειναν τις προσπάθειες αρχικά να περιορίσουν τα δύο μέτωπα και ακολούθως να τα ελέγξουν μερικώς.

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, με στόχο έως το μεσημέρι να θέσουν τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και με άλλα δέκα πυροσβεστικά οχήματα, που έφθασαν στο νησί με το πλοίο της γραμμής, ενώ από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στον τόπο της φωτιάς ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 80 άτομα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΣ και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. 

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.