Ο Σάλλας μοίρασε την σαλάτα, το φιλέ μινιόν έπεται…

Από antinews 
Ένα αποκαλυπτικό παρασκήνιο, που όσο περνούν οι μέρες θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται, κρύβει η περίφημη πρόταση Σάλλα για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική. Ένα παρασκήνιο στο οποίο είναι μπλεγμένοι πολιτικοί, τραπεζίτες, πρώην στελέχη τραπεζών, υπουργοί και φυσικά διαπλεκόμενα media που παίζουν εξαιρετικά ενεργό ρόλο στην υπόθεση.
Οι πληροφορίες που μας έρχονται είναι πολλές ενώ ορισμένα στοιχεία από το παρελθόν έρχονται να «δέσουν» σ’ αυτό το πολιτικο-οικονομικό σκηνικό που στήθηκε τα τελευταία 24ωρα και που θα κρατήσει σίγουρα αρκετούς μήνες.
Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο συγκλίνουν πληροφορίες από πηγές  που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα είναι ότι η κίνηση Σάλλα είναι η… σαλάτα για το… φιλέ μινιόν που θα ακολουθήσει. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank με σκοπό τη δημιουργία μιας υπερτράπεζας που θα μπορεί να σταθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αναταράσσει  δηλαδή ο κ. Σάλλας ως ταύρος σε υαλοπωλείο το καταρρέον οικονομικό και τραπεζικό σκηνικό με την πρότασή του, κινούνται τα πράγματα (αυτό είναι καλό για να είμαστε δίκαιοι), προκαλούνται αντιδράσεις, δημιουργούνται οι συνήθεις επιτροπές και όταν εμπεδωθεί η έννοια “τραπεζικές συγχωνεύσεις” στην συνείδηση του εκλογικού ποιμνίου θα ανοίξει και ο δρόμος για να περάσει η Εθνική εκεί που θέλει η αδιάφθορη κυβέρνηση. Στο μεταξύ ο κ. Σάλλας μπορεί να αρκεστεί σε ένα μικρό κομμάτι της πίτας, ή και να μείνει με την δόξα ότι άνοιξε τον δρόμο.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε ότι πριν από μερικές εβδομάδες, ο «Νέστορας» των τραπεζιτών, Γ. Κωστόπουλος της Alpha Bank, έλεγε ότι η Ελλάδα αντέχει δυόμισι τράπεζες. Τις δύο μπορούμε να φανταστούμε ότι θα είναι ιδιωτικές μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Τη μισή, όμως, αν υποθέσουμε ότι γίνεται δεκτή η πρόταση Σάλλα, που θα την βρούνε ; Αφήστε που στο «Έθνος της Κυριακής», σε συνέντευξή του ο Γ. Παπακωνσταντίνου κάνει λόγο για διατήρηση του δημόσιου πυλώνα στις τράπεζες. Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Επομένως, έχει πολύ ψωμί η υπόθεση, αλλά το σίγουρο είναι ότι μπαίνουν οι βάσεις για την προσέγγιση της Εθνικής με την τράπεζα του κ. Λάτση, ο οποίος μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έχει ισχυροποιηθεί. Δικοί του άνθρωποι έχουν καταλάβει κυβερνητικές και τραπεζικές θέσεις, λες και… ήξερε εδώ και μήνες ότι το τραπεζικό πόκερ που θα παιχτεί δεν γίνεται να κερδηθεί μόνο από… ρέντα. Θέλει και τους κατάλληλους χαρτοπαίκτες. Και εξηγούμαστε για όλα:
Πριν από μερικούς μήνες το antinews ανέβασε τρία άρθρα με τίτλους:
Τότε απλά βλέπαμε ότι ο Λάτσης πατάει πόδι στο κράτος. Ο Χάρης Παμπούκης, ήταν όπως ευρέως λέγεται νομικός σύμβουλος της οικογένειας και τώρα είναι δεύτερος της τάξει στην κυβέρνηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Απ. Ταμβακάκης, έχει συνδέσει την καριέρα του με κορυφαίες θέσεις στις εταιρείες του ομίλου Λάτση. Ο δε Νίκος Καραμούζης, κορυφαίο στέλεχος της Eurobank, είναι αυτό που λέμε «πράσινος» τραπεζίτης, πρόσφατα δε μπήκε στο ΔΣ του ΟΤΕ και προαλείφεται για υψηλή θέση όταν αποχωρήσει ο Βουρλούμης. Όλοι αυτοί λοιπόν εύκολα στήνουν ένα ελεγχόμενο σκηνικό
Η δημιουργία μια Υπέρ- Εθνικής, είχε αναδειχθεί πριν από μερικές εβδομάδες και από το Βήμα της Κυριακής, όπου όπως ξέρετε, τίποτε δεν γράφεται τυχαία.
Επομένως, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρόταση Σάλλα έγινε για να ξεκινήσει το πραγματικά μεγάλο παιχνίδι.

Σχόλια

  1. ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (μικρό ή μεγάλο) ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΟΚΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ – ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.Κ. Β’ (ασφαλιστικές εισφορές τραπεζών, πακέτο €28 δισ.) ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ GAP (υπόλοιπα των €28 δισ., €10 δισ. από ΔΝΤ και προφανώς έπεται συνέχεια).
    (ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ … ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ)
    Η Ν.Δ. ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.