ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΙΝΓΚ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟ ΕΥΓΗΡΙΑΣ...

Ευτυχώς που υπάρχει η ανοικτή διακυβέρνηση (Open Gov) και μπορούμε να βλέπουμε ποιοι, διορίζονται από την κυβέρνηση, σε διάφορες καίριες θέσεις.
Μπορεί μάλιστα να δει κανείς τα βιογραφικά όλων των Γενικών-Ειδικών γραμματέων υπουργείων, περιφερειών, διοικητών των υγειονομικών περιφερειών, διοικητών νοσοκομείων, ιδρυμάτων κλπ.
Το τι διαβάσαμε σε αυτή την διεύθυνση των " βιογραφικών  " δεν περιγράφεται...
Ένα πάντως μπορώ να σας πω με βεβαιότητα, η μη αξιοκρατία και η επιλογή με κομματικά κριτήρια είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επιλογών-τοποθετήσεων.
Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε το βιογραφικό μιας κυρίας η οποία, στο πλαίσιο της Ανοικτής Διακυβέρνησης ορίσθηκε από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρόεδρος σε οίκο ευγηρίας.
Επαγγελματική πείρα:
Από: 1969 Εώς: 1986
Απασχόληση ή θέση που κατείχατε: ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΟΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΝΓΚ
Κύριες δραστηριότητες και αρμοδιότητες: Η ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗ .... ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑ ΣΧΟΛΗ ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ- ΟΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΙΝΓΚ ΜΕ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
Το αποκορύφωμα όμως της αξιοκρατίας στην επιλογή, αποδεικνύεται και ενισχύεται από την τελευταία παράγραφο του βιογραφικού.

Διοικητική εμπειρία:
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
1975 Εντάσσεται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναπτύσσοντας σημαντική κομματική δραστηριότητα. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ)- Παράρτημα ..., μαζί με την Μαργαρίτα Παπανδρέου.
1977–2004 Γραμματέας της Τοπικής οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ....., που με τη συμβολή της αριθμούσε τα περισσότερα μέλη τοπικής οργάνωσης του κινήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.
2005-2007 Με την ανασυγκρότηση του κόμματος εκλέγεται η πρώτη Γραμματέας της Δημοτικής οργάνωσης πόλεως ....., με ποσοστό 75%. Ταυτόχρονα διατελεί μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος του τομέα Ισότητας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Επίσης αγωνίστηκε στην ...... οργανώνοντας τις εκλογές για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπέρ του Πρωθυπουργού.


Σχόλια