Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Το ΔΝΤ είναι η φάκα...

Kαι τώρα πια δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη γάτα, τονίζει ο συνθέτης. Ρασούλης και Κηλαηδόνης μίλησαν για τον συνθέτη και τη συναυλία - γιορτή των 85 του χρόνων που θα γίνει στον Λυκαβηττό

«Eχουμε φθάσει στο σημείο μηδέν, που από κει και πέρα η κοινωνική δυσαρμονία γίνεται Βροντή - Κρότος - Σεισμός»: έτσι, μέσα από τη γλώσσα που ο ίδιος τόσο καλά γνωρίζει, τη γλώσσα της μουσικής, περιέγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης τη σημερινή κατάσταση, μέσα στο κείμενο που απέστειλε στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία - γιορτή των 85 του χρόνων, στις 29 Ιουλίου, στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Ο Μίκης, παρότι θα το ήθελε πολύ, δεν ήταν εκεί. Ή μάλλον επέλεξε να μην είναι εκεί. Γιατί όπως ο ίδιος εξηγεί «κάθε έξοδος σήμερα αποτελεί μια πληγή και δεν πλουτίζει τον άνθρωπο, αφού από καιρό η δυσαρμονία και η κακοφωνία κερδίζουν συνεχώς έδαφος και μπορούμε να πούμε ότι σήμερα η κατάσταση αυτή έφθασε στο αποκορύφωμά της που οπωσδήποτε επηρεάζει τους ανθρώπους ψυχικά, πνευματικά και σωματικά». Oσο για το ερώτημα που ήταν σίγουρος ότι θα του θέταμε όλοι αν εμφανιζόταν; «Το ΔΝΤ είναι η φάκα και τώρα πια δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη γάτα», απαντά με νόημα ο συνθέτης. 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=22202971#

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.