Το ΔΝΤ είναι η φάκα...

Kαι τώρα πια δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη γάτα, τονίζει ο συνθέτης. Ρασούλης και Κηλαηδόνης μίλησαν για τον συνθέτη και τη συναυλία - γιορτή των 85 του χρόνων που θα γίνει στον Λυκαβηττό

«Eχουμε φθάσει στο σημείο μηδέν, που από κει και πέρα η κοινωνική δυσαρμονία γίνεται Βροντή - Κρότος - Σεισμός»: έτσι, μέσα από τη γλώσσα που ο ίδιος τόσο καλά γνωρίζει, τη γλώσσα της μουσικής, περιέγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης τη σημερινή κατάσταση, μέσα στο κείμενο που απέστειλε στη συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία - γιορτή των 85 του χρόνων, στις 29 Ιουλίου, στο Θέατρο Λυκαβηττού.
Ο Μίκης, παρότι θα το ήθελε πολύ, δεν ήταν εκεί. Ή μάλλον επέλεξε να μην είναι εκεί. Γιατί όπως ο ίδιος εξηγεί «κάθε έξοδος σήμερα αποτελεί μια πληγή και δεν πλουτίζει τον άνθρωπο, αφού από καιρό η δυσαρμονία και η κακοφωνία κερδίζουν συνεχώς έδαφος και μπορούμε να πούμε ότι σήμερα η κατάσταση αυτή έφθασε στο αποκορύφωμά της που οπωσδήποτε επηρεάζει τους ανθρώπους ψυχικά, πνευματικά και σωματικά». Oσο για το ερώτημα που ήταν σίγουρος ότι θα του θέταμε όλοι αν εμφανιζόταν; «Το ΔΝΤ είναι η φάκα και τώρα πια δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τη γάτα», απαντά με νόημα ο συνθέτης. 

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11380&subid=2&pubid=22202971#

 

Σχόλια