Κυριακή, 18 Ιουλίου 2010

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες δεν θα κάνουν διακοπές φέτος στην Ελλάδα μετά τη χρεωκοπία του βρετανικού τουρ οπερέιτορ Goldtrail Travel. Δεκάδες άλλοι είναι καθηλώμένοι σε αεροδρόμια των δύο χωρών και περιμένουν...
Εν μέσω τουριστικής περιόδου και με την Ελλάδα να διαθέτει ως μόνο αναπτυξιακό όπλο τον τουρισμό ο βρετανικός τουρ οπερέιτορ Goldtrail, ειδικευμένος σε τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα και την Τουρκία,
σταματά κάθε δραστηριότητα και μπαίνει σε αναγκαστική διαχείριση. Η κατάρρευση έρχεται σε μια περίοδο, όπου στη Βρετανία έχουν σταματήσει τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές και πολλοί είχαν κλείσει από καιρό ταξίδια για την Ελλάδα και την Τουρκία.
‘Άγνωστες οι αιτίες κατάρρευσης
Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό συνιστά η αιφνίδια κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας τσάρτερ Goldtrail, η οποία αργά χθες βράδυ ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε δραστηριότητα και μπαίνει σε αναγκαστική διαχείριση. Η Goldtrail Travel, με έδρα το Surrey, ειδικευόταν σε τουριστικά πακέτα αποκλειστικά για Ελλάδα και Τουρκία,  τα οποία προωθούσε μέσα από ταξιδιωτικά γραφεία. Διέθετε πτήσεις από και προς τα πιο σημαντικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και είχε στην κατοχή της τις εταιρίες Goldtrail Holidays και Sunmar. 
Οι αιτίες της κατάρρευσης δεν είναι ακόμα γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Goldtrail από και προς Ελλάδα και Τουρκία και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας αναλαμβάνει, την μεταφορά τουριστών, προς το παρόν μόνο από την Τουρκία.
Για τους τουρίστες στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα υπάρξει οριστική διευθέτηση παρά μόνο η σύσταση να απευθύνονται κατά τακτά διαστήματα με εκπροσώπους της Goldtrail στα αεροδρόμια. 
Εκτιμάται ότι πάνω από 16.000 βρετανοί τουρίστες, βρίσκονται αυτή τη στιγμή καθηλωμένοι, δίχως να γνωρίζουν πότε και πως θα επιστρέψουν. Ακόμη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες περισσότεροι των 100.000 βρετανοί που έχουν ήδη αγοράσει πακέτα της Gordtrail για το δεύτερο μισό του Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο με προορισμό ελληνικά και τουρκικά θέρετρα δεν γνωρίζουν αν και πότε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους. 

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5811897,00.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.