Ο Σαμαράς κατάφερε μέσα σε 7 μήνες ό,τι δεν κατάφερε ο Καραμανλής σε 12 χρόνια


Τα περασμένα Χριστούγεννα, σε μια παρέα φίλων από τα παλιά που γκρίνιαζαν για την κατάσταση που υπήρχε τότε στη ΝΔ και πρότειναν διάφορες λύσεις, ο Αντώνης Σαμαράς, αφού τους άκουσε όλους προσεκτικά,  είπε μια φράση που λίγοι από τους παρευρισκομένους περίμεναν να δικαιωθεί: «Εγώ έχω μπροστά μου μια σκακιέρα και κάνω τις κινήσεις μου. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το καλοκαίρι το αεροπλάνο θα έχει απογειωθεί και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουν όσοι μας πολεμάνε…».
Μπορεί λοιπόν σήμερα ο καθένας να έχει τις απόψεις του, να διαφωνεί με μια πολιτική επιλογή, ή ένα πρόσωπο. Κανείς όμως αντικειμενικός παρατηρητής δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Σαμαράς μέσα σε πολύ σύντομο πολιτικά διάστημα:
- Παρέλαβε μια ισοπεδωμένη Νέα Δημοκρατία, εξερχόμενη από μια βαριά ήττα, και την έκανε να σταθεί στα πόδια της εν μέσω μάλιστα σφοδρότατων επιθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.
- Ξανάδωσε στη ΝΔ ιδεολογικό στίγμα.
- Απάλλαξε το κόμμα από τα γνωστά βαρίδια , τα τζάκια και τις βαρωνίες.
- Κατάφερε να ενώσει τη ΝΔ, έτσι ώστε να μπορέσει τώρα να την βγάλει από την εσωστρέφεια παρουσιάζοντας στο λαό την πολιτική και οικονομική πλατφόρμα για την απαλλαγή από το Μνημόνιο και τις συνέπειές του (7 Ιουλίου)
Η σημερινή  εκλογή της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ είναι ενδεικτική, άλλωστε, σε πείσμα όσων έλεγαν τα εξαπτέρυγα και τα παπαγαλάκια τους της σύνθεσης και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της ΝΔ που επέτυχε ο Σαμαράς:
Πρώτον,  ανέδειξε ως Αντιπροέδρους του κόμματος δύο μετριοπαθείς πολιτικούς (τον κ. Δήμα και τον κ. Αβραμόπουλο) οι οποίοι κάθε άλλο παρά ανήκουν στην δική του σχολή σκέψης.
Δεύτερον, προώθησε την ανάδειξη ενός γραμματέα του κόμματος (Α. Λυκουρέντζος) που δεν ανήκει στην δική του παλαιά φρουρά, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα να κάνει.
Τρίτον, η νέα Εκτελεστική Γραμματεία σηματοδοτεί δύο κυρίως πράγματα: την ανανέωση του κόμματος και την γεωγραφική εκπροσώπηση όλου του δυναμικού του.
Η Αθανασία Κακαλή (38 ετών) είναι δήμαρχος του ακριτικού Σουφλίου
Ο Δημήτρης Πτωχός (Μεσσηνία- 31 ετών) είναι απόφοιτος του ΜΙΤ και αναπληρωτής γραμματέας νέων τεχνολογιών

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ευρωβουλευτής, με επιτυχημένη θητεία επί κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο Νίκος Δένδιας (Κέρκυρα) ο οποίος είχε στηρίξει την κ. Μπακογιάννη για αρχηγό του κόμματος.
Ο Δημήτρης Πανοζάχος (Οικονομολόγος – Βόρεια Ελλάδα) μετείχε και στην προηγούμενη Εκτελεστική Γραμματεία.
Ο Φίλιππος Ταυρής, εκπροσωπεί το συνδικαλιστικό κίνημα.
Στη Νέα Εκτελεστική Γραμματεία εκτός από τους προηγούμενους και τον Πρόεδρο του Κόμματος θα μετέχουν ex officio: ο  Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος (Αρκαδία), ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλας (Γιάννενα), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοια), ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος (Αθήνα), ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας (Αθήνα), ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος Μενέλαος Δασκαλάκης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Σε πείσμα όλων εκείνων που μας έλεγαν καθημερινά από τα παράθυρα ότι δεν μπορεί να συνθέσει και δεν μπορεί να ανοιχτεί σε άλλες δυνάμεις, ο Α. Σαμαράς κτίζει μια νέα και μεγάλη Νέα Δημοκρατία.
Και όπως έλεγε ένας φίλος: «το μαγαζί είναι μεγάλο και χωράει πολλούς».
Και κάτι ακόμα για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Σαμαράς κατάφερε μέσε σε επτά μήνες ότι δεν κατάφερε ο Καραμανλής σε 12 χρόνια
Αδέξιος Δεξιός

Σχόλια

  1. Μου φαινεται οτι εχετε μεγαλη πλακα εσεις στη ΝΔ.
    Ερωτησεις. Τα γκαλοπ δειχνουν καμμια αλλαγη σκηνικου ? Ποιο είναι το νεο ιδεολογικό στιγμα της ΝΔ ? Απο ποιους αλπαλλαχθηκε μηπως εφυγαν ο ΚΟΥΛΗΣ , ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΝ, οι υιοι και κορες των βαρωνων ? Ποια είναι η ενοτητα όταν ήδη η Νυορα ετοιμαζει κομμα και ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ πλακωνεται στη βουλη με τους ομοδεατες της ΝΔ ? Τελος ας δουμε στις 7 ιουλη τις προτασεις και το ξανασυζηταμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H NΔ ανηκει στους βαρόνους της. Παρτε το χαμπαρι επιτελους!

    Ακόμη και η εκλογη Σαμαρα ειναι κινηση στην σκακιερα τους. Όπως ακριβως ηταν και ο Καραμανλης όταν τον "βαφτισανε" πρόεδρο.

    Αν οι δεξιοι, οι συντηρητικοι Έλληνες, όπως θελετε πεστε τους, δεν αποφασισουν να φτιαξουν μια παραταξη - απο την αρχη - μακρια και εξω απο τους κοτσαμπάσηδες, η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποκτήσει ποτέ πραγματικα συντηρητικο κομμα, συγχρονο και ευρωπαικο.

    Φυσικα δεν εννοω την καθε Μπακογιαννη και τον καθε Καρατζαφέρη.

    Κόμματα που δεν βασίζονται στην συναπόφαση ΟΛΩΝ παρα μοναχα στην αποφαση και την στρατηγικη "μεγαλοστελεχών" ή κομματαρχων, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ.

    Διαχείρηση του παροντος κανουν, προς οφελος του συστηματος.

    Το ίδιο ισχύει και με την αριστερά και τους καρεκλοκένταυρούς της.

    Και δυστυχως, στην μεση έμεινε το εγχειρημα ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογες του 2007, αφου κληθηκε να αναλλαβει εξουσια πριν μπορέσει να καθαρίσει την δικη του κόπρο.

    Οι πολιτες πρεπει να παρουν στα χερια τους την πολιτική. Πράγμα που συνιστα κοψιμο καθε δεσμου με "οικογενειες" και τα τσανακια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΝΛΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΠΑΝΙΣΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΕΟΚΟΠΩΝ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το μονο που θα κατφερει ο Αντωνακης (μηπως ξερετε ποιανης οικογενειας είναι ?) ειναι να κανει τη ΝΔουλα ΠΟΛΑ. Σε λιγο ερχεται και ο ... συντροφος ΣΥΜΠΙΛΙΔΗΣ. Ω ρε κεφια !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.