Από 6.500 ευρώ, παίρνω 4.800..πρέπει να περιορίσω τις διακοπές..η οικογένεια γκρινιάζει


"Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα. Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί."
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πάγκαλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με το ασφαλιστικό και τις περικοπές μισθών-συντάξεων.
Δεν θα σας λυπηθούμε κ. Αντιπρόεδρε, δεν μπορείτε να έχετε παράπονο με τις αποδοχές που παίρνετε.
Μην τρελαθούμε κιόλας...
Τι θα πρέπει δηλαδή να λένε οι σύζυγοι και τα παιδιά αυτών που είναι άνεργοι, ή παίρνουν 800 από 1000 ευρώ που έπαιρναν πριν;
Πόσες μέρες διακοπές θα πάνε οι οικογένειες αυτών των ανθρώπων;
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο κ. Πάγκαλος να μην αναφερόταν στον εαυτό του, αλλά σε κάποιους άλλους που έπαιρναν 6.500 ευρώ και τώρα παίρνουν 4800...
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, στην εφημερίδα Economic Observer.
Η πλήρης συνέντευξη ΕΔΩ
Δημοσιογράφος: Οι περισσότεροι Έλληνες επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος, ακριβώς επειδή η μεταρρύθμιση θίγει προσωπικά συμφέροντα, κυρίως με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και την περικοπή των συντάξεων.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Αν οι πολίτες δεν κατανοούσαν το πραγματικό πρόβλημα της χώρας, θα ψήφιζαν ακραία κόμματα. Δεν συμβαίνει, όμως, κάτι τέτοιο. Βέβαια, είναι φυσικό να αισθάνονται οι πολίτες δυσαρεστημένοι και να διαμαρτύρονται. Κάτι απροσδόκητο έχει συμβεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Πριν από τα μέτρα λιτότητας, ο μισθός μου βρισκόταν στο υψηλότερο επίπεδο του δημόσιου τομέα, 6.500 ευρώ τον μήνα. Τώρα, ο μισθός μου έχει μειωθεί κατά ¼, στα 4.800 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να περιορίσω τη διάρκεια των διακοπών μου, και η γυναίκα και τα παιδιά μου έχουν δυσαρεστηθεί.
Από την άλλη πλευρά, όμως, οι άνθρωποι, που είναι δυσαρεστημένοι, είναι και πρόθυμοι να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση. Είναι μεγάλος ο αριθμός αυτών των ανθρώπων, αλλά πολλοί από αυτούς δεν εκφράζουν τις σκέψεις τους. Οι πολίτες επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά μία λύση στο πλαίσιο της Ε.Ε. Οι πολίτες χρειάζονται μία ισχυρή λύση.

Σχόλια

  1. Ας κάνουμε ένα έρανο να τον ενισχύσουμε τον άνθρωπο.... ρε θα μας τρελάνουμε με αυτά που ακούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΑ παρει διακοποδανειο.
    Oλοι με δανεια την βγαζουνε,οπως ο Τζοχατζοπουλος.
    Ο Κουμπαρος του δεν τσονταρει λιγουλακι;Τι τον εκανε κουμπαρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.