Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

4η στην Ευρώπη η Ελλάδα στην γονική άδεια με αποδοχές...των 700 ευρώ

H Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των 21 χωρών με υψηλό εισόδημα σε ό,τι αφορά τη γενναιοδωρία της γονικής άδειας μετ' αποδοχών, ενώ η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.
Ερευνητές οι οποίοι συνδέονται με το Κέντρο Έρευνας για την Οικονομία και την Πολιτική, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, εξέτασαν τις πολιτικές γονικής άδειας των 21 χωρών και η σχετική μελέτη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Πολιτικής.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Σουηδία έρχεται πρώτη στην ισότητα των φύλων σε ό,τι αφορά τη γονική άδεια ενώ η ίδια χώρα και η Γερμανία βρίσκονται στην κορυφή και σε ό,τι αφορά τη γονική άδεια με αποδοχές καθώς και οι δύο προσφέρουν 47 εβδομάδες.
Στην τρίτη θέση είναι η Νορβηγία με 44 πληρωμένες βδομάδες και ακολουθεί η Ελλάδα με 34, η Φινλανδία με 32 και ο Καναδάς με 29. 
Η μελέτη εξέτασε τις πολιτικές γονικής άδειας με τρία κριτήρια: το συνολικό εγγυημένο χρόνο για γονική άδεια, τη γονική άδεια με αποδοχές και την ισότητα των φύλων στη γονική άδεια, όπως το κατά πόσο η άδεια είναι διαθέσιμη και στους πατεράδες. (http://www.athina984.gr/node/108955)

Το άρθρο μας έστειλε φίλος αναγνώστης ο οποίος πολύ εύστοχα σημειώνει:
4 μήνες θα κάτσει η γυναίκα μου (με βάση την ισχύουσα νομοθεσία) και
άλλους 6 μήνες (νόμος Πετραλιά, αλλά ακούω διάφορα γιαυτό). Ίσα ίσα
δηλαδή να μπορέσει να ξεπεταχτεί το πιτσιρίκι...
Στο μεταξύ τα χρήματα τα οποία θα παίρνει αυτό το διάστημα, θα είναι 700
ευρώ όσο είναι δηλαδή ο βασικός μισθός (είναι λιγότερα από όσα παίρνει
σαν μισθό)
Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν δεν είχα ένα σπίτι δικό μου, τι θα
κάναμε, όπως και όλα τα ζευγάρια ..
Θ.Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.