Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Δελτίο τιμών καυσίμων; ...άστο καλύτερα 2 ευρώ το λίτρο θα πάει η βενζίνη τι να ανακοινώνουμε τώρα;

Ο πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και ένα μήνα οι Έλληνες καταναλωτές δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να πληροφορούνται αναλυτικά πώς εξελίσσονται οι τιμές των καυσίμων, παρά το γεγονός ότι η τιμή της βενζίνης έχει φθάσει ή και ξεπεράσει το 1,5 ευρώ. Κι αυτό γιατί το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από τις 14 Ιουνίου έπαψε να ανακοινώνει τα περισσότερα από τα στοιχεία που περιλαμβάνονταν στο δελτίο που είχε καθιερωθεί τον Μάιο του 2009. Υπενθυμίζω ότι...
ο εμπλουτισμός του αναλυτικού αυτού δελτίου έγινε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ύστερα από συνεννόηση όλων των φορέων της αγοράς με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να καταγράφονται οι εξελίξεις στην αγορά της βενζίνης και να γνωρίζει ο καταναλωτής ποιοι παράγοντες διαμορφώνουν την τιμή της. Σε αυτό περιλαμβάνονταν στοιχεία όπως οι τιμές των ελληνικών διυλιστηρίων πριν και μετά την επιβολή φόρων, οι τιμές των καυσίμων όπως διαμορφώνονται από τις εταιρείες εμπορίας με μέσους όρους, αλλά και συγκριτικά στοιχεία με τις ευρωπαϊκές τιμές.

Απορούμε γι’ αυτήν την εξέλιξη. Αν πρόκειται για οριστική διακοπή της ανακοίνωσης των στοιχείων αυτών, ασφαλώς δεν εξυπηρετείται η διαφάνεια στην εμπορία των καυσίμων, ούτε και τα συμφέροντα των καταναλωτών. Συνεχίζεται, όμως, η διαμάχη για το ποιος κερδοσκοπεί και ενθαρρύνει, ενδεχομένως, την αισχροκέρδεια. Το ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόταν πέρσι για τις τιμές της βενζίνης, όταν η πατρίδα μας ήταν η ένατη φθηνότερη χώρα της Ε.Ε. Τώρα που έκανε την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα στη βενζίνη δικαιούνται, τουλάχιστον, οι καταναλωτές να έχουν μια πλήρη εικόνα για τους λόγους διαμόρφωσης των τιμών».


atithasos

http://pyrgos-news.blogspot.com/2010/07/2_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.