Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Συμμαχία «μετρίων και κάτω» !!!

του Νίκου Κοντζιά
«Με τα αντικοινωνικά της μέτρα η κυβέρνηση ξεφτίλισε την τιμή της εργασίας των νέων ανθρώπων, αλλά και εισάγει μεσαιωνικές συνθήκες στις εργασιακές σχέσεις. Για πρώτη φορά μεταχουντικά, χιλιάδες νέοι άνθρωποι αναζητούν τρόπους να πάνε να εργαστούν στο εξωτερικό. Το σίγουρο δε είναι, ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε, οι πρώτοι που θα βρουν πρόσβαση εργασίας εκτός Ελλάδας, θα είναι οι νέοι με αναβαθμισμένες σπουδές, ειδίκευση και ξεχωριστές ικανότητες. Η χώρα, δηλαδή, κινδυνεύει να απολέσει μακρόχρονα πολλά από τα καλύτερα παιδιά της».
Φαίνεται πως πλέον ολοκληρώνεται στην Ελλάδα ένα σχέδιο επικράτησης των «μετρίων και κάτω»! Αν πάμε μερικά χρόνια προς τα πίσω θα βρούμε όλους τους «γλίφτες» και κομματόσκυλα -δεξιά και αριστερά- που είχαν το πολύ ένα απολυτήριο Γυμνασίου ή ένα χαρτί από τα τότε ΚΑΤΕΕ να διορίζονται στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στις Τράπεζες, στην αστυνομία, στο στρατό, στις εφορίες, στην Ολυμπιακή, στα ταχυδρομεία, στις πολεοδομίες και σε μερικές άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες με κυριότερο εφόδιο τον «μπάρμπα στην Κορώνη». Είναι ακριβώς οι υπηρεσίες με τους μεγαλύτερους μισθούς, με μπόνους, νυχτερινά, εκτός έδρας και ποικίλες άλλες παροχές.
Ένα άλλο κομμάτι «μετρίων και κάτω» που δεν είχε την είχε την ικανότητα να εισαχθεί σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, έχοντας όμως οικονομική άνεση, σπούδασε σε γειτονικές χώρες σε πανεπιστήμια αμφίβολης ποιότητας, εξαγοράζοντας αρκετές φορές ακόμα και πανεπιστημιακούς τίτλους.
Όσο για τους άλλους που ήταν τα καλύτερα μυαλά (θυμηθείτε συμμαθητές σας) αφού σπουδάσανε στις καλύτερες σχολές των Ελληνικών Πανεπιστημίων και σπαταλήσανε τα καλύτερά τους χρόνια, βρεθήκανε υποδεέστεροι των επιστρεφόντων από την «εσπερία».
Σε κυβερνητικό επίπεδο είδαμε κυβερνήτες που δεν είχαν ούτε ένα ένσημο εργασίας, άλλους που μοναδικό προσόν τους ήταν η αποστασία, άλλους που προσπαθούσαν να μιλήσουν ελληνικά μεταφράζοντας από τα Γερμανικά, άλλους που δυσκολεύονται να διαβάσουν ελληνικά, υπουργούς χωρίς πτυχία, υπουργούς που θέλουν επίσημη γλώσσα του κράτους τα αγγλικά, υπουργούς συνδικαλιστές που ξεπούλησαν τους συναδέλφους τους …

Όταν αυτό το σύστημα έφτασε στα όριά του, αποφασίστηκε η διάσωση όσων το υπηρέτησαν. Εξασφαλίστηκαν αρχικά οι συντάξεις των βουλευτών και των δημάρχων! Στη συνέχεια εξασφαλίστηκαν οι «βολεμένοι» με την πρόωρη συνταξιοδότηση και την «εθελουσία έξοδο» παίρνοντας παχυλές συντάξεις και μεγάλα εφάπαξ.
Επομένως με τη σημερινή κρίση πάλι αυτοί είναι προνομιούχοι …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.