Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου..έγινε τεράστια επένδυση !!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
Ακολουθεί απόσπασμα  της συνέντευξης   Γιώργου Παπανδρέου πρωθυπουργοί στο καναδικό CBC  και στον δημοσιογράφο Neil Macdonald (22 Ιουν.2010)

NEIL MACDONALD: Ας ξεκινήσουμε, κύριε Πρωθυπουργέ. Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα από την αρχή. Η Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, οφείλει δισεκατομμύρια δολάρια, χρειάστηκε να δανειστείτε για να αποπληρώσετε τους τόκους του μήνα. Τι θα κάνει η Ελλάδα με το χρέος; Είστε φερέγγυοι; 
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι. Έχουμε υπογράψει το πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Προφανώς, αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε πολύ δύσκολα μέτρα στην Ελλάδα. Η βασική μας προτεραιότητα ήταν να είμαστε σε θέση να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους πιστωτές μας, και αυτό κάνουμε.
NEIL MACDONALD: Ας μιλήσουμε λοιπόν για το ΔΝΤ.
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να φέρουμε επενδύσεις. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, λόγω αυτού του πακέτου, λόγω αυτού που κάνουμε, λόγω της αναδιάρθρωσης της οικονομίας μας, αλλά και από τις ξένες επενδύσεις.
Ήρθαν οι Κινέζοι. Υπογράψαμε 15 συμφωνίες για τεράστιες επενδύσεις. Ο Πειραιάς, το μεγάλο εμπορικό λιμάνι μας, θα αποτελέσει κομβικό σημείο για το εμπόριο μεταξύ Ευρώπης και Κίνας. Αρκετά κρατικά επενδυτικά Ταμεία έχουν έλθει στην Ελλάδα, ψάχνοντας για επενδύσεις στον τουρισμό, την ενέργεια και τις τράπεζές μας. Αυτοί είναι τομείς, λοιπόν, στους οποίους θα υπάρξει πιστεύω ανάπτυξη.
Σχόλιο:
Τι ωραία που τα λέει ο πρωθυπουργός μας...
Βασική μας προτεραιότητα είναι να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους πιστωτές μας, και αυτό κάνουμε !!!
Κ. Παπανδρέου, εμείς νομίζαμε ότι βασική σας προτεραιότητα ήταν:
Πρώτα ο πολίτης 
Γιατί ή ο πολίτης θα είναι βασική προτεραιότητα ή οι δανειστές μας και οι επαχθείς όροι που συμφωνήσαμε.
Και τα δυο δεν γίνονται, για αυτό και το ξεκαθαρίσατε:
"Πρώτα το ΔΝΤ" και το "ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο ΔυΝαΤό"
Το άλλο που τον ρωτάει ο δημοσιογράφος , ας μιλήσουμε για το ΔΝΤ..
Και τι απαντάει ο Πρωθυπουργός, ήρθαν οι Κινέζοι.. υπογράψαμε 15 συμφωνίες !!
Τώρα τους θυμηθήκατε τους Κινέζους;
Είναι καλοί τώρα οι Κινέζοι;
Ξεχάσατε το πόσο αντίθετοι ήσαστε προεκλογικά για το θέμα των Κινέζων στον Πειραιά;
Εσφαλμένη χαρακτήρισε την προεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της επένδυσης της Cosco, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ επέκρινε την στάση των δημάρχων στις περιοχές που θα επενδύσει η κινεζική εταιρεία.
«Κάναμε λάθος ΤΌΤΕ ..Η επένδυση (COSCO) είναι πάρα πολύ σημαντική για τον Πειραιά και την χώρα. Η Cosco είναι μία σημαντική επένδυση για την χώρα και πρέπει να ενισχυθεί»
Μήπως ξεχάσατε ότι τον Απρίλιο του 2008 μιλάγατε για ξεπούλημα της ΟΛΠ στην COSCO;
Εμείς δεν το ξεχάσαμε γιατί υπάρχουν και τα Video, που μας θυμίζουν το τι είχατε πει.

Η εκποίηση του δημόσιου πλούτου..έγινε τεράστια επένδυση !!!

Σχόλια

  1. Το προβλημα ειναι τι λεει ο Παπανδρεου και ο Παγκαλος, η τι κανανε αυτοί που ρημαξαν τον τοπο για πεντε χρονια. Μηπως θελεις να ανατρεξουμε στη πενταετια ? ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ - ΟΜΟΛΟΓΑ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ - λιγακι από SIEMENS - ΟΦΣΟΡ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ - ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΟΣ κλπ, που ολα φυσικα ήταν "νομιμα αρα και ηθικα". Επιτελους, αν δεν εχετε να προυεινετε κατι σημαντικό σταματηστε την ανουσια κριτική. Δεν φτανει που ριξατε το καραβι στις ξερες τωρα σας φταιει το ναυαγωσιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναυαγοσωστικό για ποιους....? Σίγουρα όχι για τον Έλληνα και την Ελλάδα.

    Να σου υπενθυμίσω ότι μέχρι τον Μάρτιο έλεγε ότι δεν χρειαζόμαστε το ΔΝΤ. Η ομιλία του στο CBC άπλα δείχνει για ποια συμφέροντα δουλεύει το καθεστώς στο οποίο είναι αρχηγός -παράρτημα Ελλάδος.

    Η λύση του ΔΝΤ δεν ήταν ούτε η πρέπουσα ούτε απαραίτητη αλλά για αυτούς που κερδίζουν εις βάρος του Ελληνικού λαού το μόνο εργαλείο...

    Αρης Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.