Θα φύγει νύχτα (και) ο Γιώργος Παπανδρέου;

Γράφει ο Χρήστος Μαγγούτας

Ο προηγούμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κώστας Καραμανλής, έφυγε νύχτα. Είχε διαβεβαιώσει το λαό ότι θα ήταν άτεγκτος με τη διαφάνεια και θα έβγαζε στη φόρα όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (Χρηματιστήριο, Κτηματολόγιο, Ολυμπιακά έργα, Ομόλογα, μίζες κλπ), -- ουσιαστικά θα δημιουργούσε τη Νέα Ελλάδα. Δεν έβγαλε ούτε ένα σκάνδαλο στη φόρα, δεν έστειλε κανένα στη φυλακή, δε μπήκε ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο ταμείο από τα δις που χάθηκαν. Απλά η διακυβέρνησή του πρόσθεσε αρκετά ακόμα σκάνδαλα στα όσα κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ. Και όταν συνειδητοποίησε την κατάσταση, προτίμησε να φύγει νύχτα, ήτοι όταν ήταν απόλυτα σίγουρος ότι θα έχανε τις εκλογές και θα φόρτωνε τις ευθύνες του στο αφελές ΠΑΣΟΚ που ήθελε να περηφανεύεται ότι εκλέγει την τρίτη γενιά της δυναστείας Παπανδρέου.
Τώρα λοιπόν έχουμε πάλι έναν Παπανδρέου και αναρωτιόμαστε αν θα φύγει κι αυτός νύχτα (φορτώνοντας τη εξουσία στην πάναγνη πλέον, πλην αφελή, Ν.Δ. του κ. Σαμαρά) για να συνεχιστεί η τρίτη πράξη της νεοελληνικής τραγωδίας ή αν θα γίνει ήρωας στην πιο κρίσιμη εποχή της νεότερης Ελλάδας.
Έχουμε στοιχεία αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει νύχτα; Όχι πολλά ομολογουμένως αλλά αρκετά για να βγάλουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Αν διαψευστούμε, θα είμαστε πανευτυχείς.
Ο Γιώργος εκλέχτηκε από το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» σε βάρος του Βενιζέλου που δεν είχε ικανές διασυνδέσεις με τον κομματικό μηχανισμό.
Το «βαθύ ΠΑΣΟΚ» έχει τις ρίζες του σε στελέχη με δεκάδες σκάνδαλα από το 1981 ως τώρα, αλλά κανένας δεν τιμωρήθηκε, μια και το ίδιο το κόμμα τα κάλυπτε επιμελώς.
Το μόνο που έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν βούιζε η κοινωνία για κάποιον που πιάστηκε «με τη γίδα στον ώμο» ήταν να του πει «σε διαγράφουμε από το κόμμα», που κοντολογίς σε νέα ελληνικά σημαίνει: «Μαντέλη, ή Τζοχατζόπουλε, ή Τρεπεκλή ή Τσουκάτε, κλπ., καλά έφαγες, καλά ήπιες, καλή σου χώνεψη, αλλά σε βγάζουμε από το κόμμα». Ποτέ δεν του είπε ωμά: «@#$%^, πρόσβαλες το κόμμα και τις αρχές του, έκλεψες χρήματα από το λαό, θα μαζέψουμε όλα τα στοιχεία εναντίον σου και δεν πρόκειται να γλιτώσεις μέχρι να ξαναδώσεις τα χρήματα στο λαό».
Ο Γιώργος ξέρει ότι αν τα βάλει με αυτούς που πλούτισαν μέσω του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σε δύσκολη θέση γιατί αυτοί ήταν που στη πλειοψηφία τους τον εξέλεξαν πρόεδρο του κόμματος με μια σιωπηλή «ομερτά» να μην τα βάλει μαζί τους. Τι θα κάνει; Θα σπάσει ιδίοις χερσίν τη ραχοκοκαλιά του κόμματός του; Θα γίνει ηγέτης χωρίς κόμμα;
Ο λαός ξέρει ότι όσες καταχρήσεις και αν έκανε κάθε απλός Έλληνας, το 90% της κλεψιάς του πλούτου έγινε από το 10% (βουλευτές, συγγενείς τους, επιχειρηματίες, δημάρχους, κομματικά στελέχη των δυο κομμάτων εξουσίας, χορηγούς, κουμπάρους, φίλους κλπ.).
Από ό,τι φαίνεται ως τώρα θέλει να χρεώσει την Ελλάδα σ’ αυτούς που φταίνε λιγότερο. Μπορεί να θυσιάσει και καμιά εικοσαριά από τους άλλους, αυτούς που ανήκουν στο 10% (αλλά πήραν το 90%). Στην πλειοψηφία όμως θα τους αφήσει ανέπαφους, απλά θα δώσει λίγο αίμα και θέαμα στην αρένα, σφάζοντας δέκα Ιφιγένειες από κάθε κόμμα και φροντίζοντας βέβαια να βρίσκονται εκεί όλα τα κανάλια για να αποθανατίσουν τις σκηνές, μήπως και ξεθυμάνει ο λαός.
Ο Γιώργος είναι ο τρίτος πρωθυπουργός μιας δυναστείας. Τι τον νοιάζει πιο πολύ: να προετοιμάσει τον τέταρτο πρωθυπουργό της δυναστείας ή να γίνει ο τελευταίος λαϊκός ήρωας της δυναστείας; Εσείς κρίνετε.
Περίπου 20,000 άτομα ελέγχουν τα πάντα και άσε το λαό να πιστεύει ό,τι θέλει. Και όσο άγριο κι αν φαίνεται αυτό, εκείνοι ξέρουν πώς να εξουδετερώσουν κάποιον που θέλει να γίνει νέος Ρομπέν των Δασών.... Θα τολμήσει να τους αντιπαλαίσει ο Γιώργος;
Ο Γιώργος θα μπορούσε να λύσει εύκολα το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας με το να ζητήσει από όσους έχουν βίλες πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ (πραγματικής αξίας και όχι με τον περίγελο της «αντικειμενικής» που φτιάχτηκε για να υπο-φορολογούνται οι πλούσιοι και να πλουτίζουν οι εφοριακοί) να αποδείξουν το πόθεν έσχες ή αλλιώς να κατάσχονται. Αυτό γίνεται στα πιο ευνομούμενα κράτη του κόσμου. Σημαίνει όμως ότι πρέπει να τα βάλει με όλους αυτούς που τον εξέλεξαν ή τον προώθησαν και είναι σαρξ εκ της σαρκός του εδώ και 30 χρόνια --ακόμα και με εγγύτερους «συγγενείς» του. Δεν είναι πιο εύκολο να τα βάλει με το υπόλοιπο 90% του πληθυσμού που είναι ανυπεράσπιστοι συνταξιούχοι ή χαμηλόμισθοι των 700 ευρώ το μήνα αντί να διακινδυνέψει ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ με το να τα βάλει με τους ισχυρούς;
Γιατί δε βάζει φόρο 1% επί της πραγματικής αξίας σε κάθε ιδιοκτησία (property tax – μπορεί να υπάρχει ποσό φοροαπαλλαγής π.χ. έως 200,000 Ε και μεγαλύτερο ποσοστό για ακριβές ή επαγγελματικές ιδιοκτησίες), που ξέρει ότι ισχύει σε όλες σχεδόν τις χώρες, όπως στον Καναδά όπου διέμενε επί χρόνια; Ξέρετε πόσα χρήματα θα μάζευε το κράτος κάθε χρόνο; Λέτε να είναι πολύ για κάποιον που έχει μια βίλα 5 εκατομμυρίων ευρώ, να πληρώνει 50,000 Ε το χρόνο σε φόρους ιδιοκτησίας; Τότε ας τον ρωτήσει πού βρήκε τα χρήματα και την έφτιαξε...

Αν πάρεις τοις μετρητοίς τα λόγια των ηγετών μας (είτε λέγεται Κώστας, είτε Γιώργος) σύντομα θα καταλήξεις σε ψυχιατρείο. Αν πάρεις τοις μετρητοίς τα έργα τους μπορεί να καταλήξεις σε άλλες εκλογικές αποφάσεις ή έστω να ξεφύγεις από κάποιο κομματικό μαντρί και να δεις την Ελλάδα ως ελεύθερος Έλληνας.
Ο λαός βαρέθηκε πια να ακούει τι έγινε με τον Μαντέλη ή τον Τσουκάτο το 1998 ή το σκάνδαλο που Βατοπεδίου πριν 4 χρόνια: θέλει να δει όλους τους φταίχτες, πιθανώς χιλιάδες από αυτούς, να μπαίνουν στις φυλακές, τις περιουσίες τους να δημεύονται και τα χρήματα να μπαίνουν στο δημόσιο ταμείο. Αν ο Γιώργος Παπανδρέου δε μπορεί να το κάνει αυτό, αποδεικνύει ότι τους προστατεύει και τους καλύπτει, όπως έκανε πιο πριν ο Κώστας Καραμανλής. Είναι άλλος ένας πολιτικάντης παπατζής και τίποτα περισσότερο.
Τότε θα φύγει κι αυτός νύχτα γιατί η οργή του λαού δε γυρίζει πίσω πια.

Ίσως να κάνω λάθος και να αποδεχτεί σωτήρας της Ελλάδας. Του το εύχομαι, αλλά δεν το ελπίζω.

chris@Mangoutas.com
www.greekpress.ca

Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_2850.html#ixzz0pxqxsnHr

Σχόλια

  1. αυτός θα φύγει μέρα στο όνομα της Αλλαγής και των ψεμμάτων του.
    όχι τίποτε άλλο αλλά για να βλέπει ότι βάζει το δαχτυλάκι του στην αλυσίδα όταν ποδηλατεί το αρχίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. !...Είναι άλλος ένας πολιτικάντης παπατζής και τίποτα περισσότερο...(αν εννοείς τον ΚΚ..που σαφώς αυτόν εννοείς) Απλά δεν συμφωνώ καθόλου όμως... ...Τουναντίον το ΑΝΤΙΘΕΤΟ μάλιστα.
    Τον θεωρώ ότι ποιο ΧΡΗΣΙΜΟ μας προέκυψε...
    ΔΙΟΤΙ...το.. ( άτεγκτος με τη διαφάνεια και θα έβγαζε στη φόρα όλα τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (Χρηματιστήριο, Κτηματολόγιο, Ολυμπιακά έργα, Ομόλογα, μίζες κλπ) ...ούτε σαν ανέκδοτο δεν στεκότανε...και μάλιστα έφτανε μόνο να το επικαλεσθεί.. και έμενε μέχρι ΕΚΕΙ.- (μήπως δεν ήταν έτσι ?) ..ποσο μάλλον να γίνει ΠΡΑΞΗ...!
    *..(η διακυβέρνησή του πρόσθεσε αρκετά ακόμα σκάνδαλα..)
    ΝΑΙ το έκανε.... (και το θεωρώ ΠΑΝΟΥΡΓΟ σαν σχέδιο..αν δεν είναι τυχαίο..) έτσι ώστε να δημιουργηθεί το "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ " ώστε να βγει ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ...( το βρήκα ότι ποιο χρήσιμο έχει γίνει μέχρι τώρα..) διότι το ΜΕΓΕΘΟΣ της ΡΕΜΟΥΛΑΣ ήταν ΑΠΥΘΜΕΝΟ...που τρόμαξε όλους..(ίσως μόνον αυτούς που το λειτουργούσανε..δεν ξάφνιαζε..)

    1) Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ..το ( Δεν έβγαλε ούτε ένα σκάνδαλο στη φόρα,)..
    εδώ "βρώμισε το σύμπαν" από την δυσωδία των ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ.. που ακόμα τελειωμό δεν έχουν..
    2)..( δεν έστειλε κανένα στη φυλακή )...υπάρχουν διαδικασίες...που αυτές ζούμε τώρα..
    3)..( δε μπήκε ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο ταμείο από τα δις που χάθηκαν..) το φέρτε πείσω τα κλεμμένα ηχεί ακόμα και δεν πρόκειται να κοπάσει αν δεν ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ..
    4)..Και όταν συνειδητοποίησε την κατάσταση, προτίμησε να φύγει νύχτα...
    (εδώ κολλάει το περίφημο "κουρασμένος") Και έχω δυο εκδοχές..
    Α) να φορτώσει τις ευθύνες..εκεί που ανήκουν..(και αποδεδειγμένα πλέον..)
    Β) ..όταν είπε την αλήθεια για την κατάσταση...ήταν ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τον ψηφίσουν διότι προκάλεσε & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ μειονέκτημα.. (εκτός από το γνωστό υπάρχουν τα λεφτά..)
    θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε το μότο του...θέλω να είμαι χρήσιμος....και ο σημερινός ζητά... συμμετοχή και όχι ανοχή...
    ..........................η χρήσιμη συμμετοχή Είναι μονόδρομος.-
    Καμια επανασταση δεν εγινε χωρις αγωνες και κανενας αγωνας δεν ολοκληρωθηκε χωρις απώλειες και κοστος.
    (10 μοναδες στοίχισε στον Καραμανλη η Επανασταση και ο πολεμος με την διαφθορα).. λεω εγω...

    * Ο πρώην την ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ... (καλα κανει και δεν μιλα..μιλουν τα εργα του..)..
    και ο τωρινός του την ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ...
    τοσο απλα ειναι.
    και εννοώ την καθαρση...να δουμε ομως και τα αποτελεσματα ...
    μεχρι στιγμης ειναι & παραμενει 2-0 (ενα για το κομμα + ενα για στελεχη)...τοσο καλα!!
    και το οξύμωρο είναι ότι αυτός που χάνει με 2-0 με τον ωμότερο τροπο & περίσσιο θράσος ψαλιδίζει τις αμοιβές (μειώνοντας κατά 30% την αγοραστική άξια) ..ενώ παράλληλα αυξάνεται με παράλογους ρυθμούς το κόστος διαβίωσης του... (με έμμεσους & άμεσους φόρους )
    παράλληλα έχει μπει σε εφαρμογή ο "ανθελληνισμος" της χωρας...και ο περιορισμος της Εθικης Κυριαρχιας μας...!
    το ερωτημα..?..
    βρε-βρε ποσο καμαρώνουμε για την ισχυρή Ελλάδα που δημιουργήσανε ...(μετο αζημίωτο φυσικα).. τόσα χρόνια οι "ΣΗΜΙΤΗΔΕΣ"

    * Η ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ (εκτος τα οικονομικα) ειναι οτι με αυτο το φαυλο και στρευλο συστημα....ριζωσε... & που γαλουχήθηκε μια ολόκληρη γενιά...και είναι παρά πολύ δύσκολο να ξεμάθει.
    ΑΥΤΟ ειναι το μεγαλο στηχημα...που αν το κερδισουμε...& ειμαστε ΙΚΑΝΟΙ...να το κανουμε (κερδισουμε), για να ξαναφταξουμε την Μεγαλη & Περιφανη Ελλαδα μας Κοιτίδα του Πολιτισμού και Παγκόσμια κληρονομιά .
    και ολα αυτα ΑΝ το πάθημα μας γίνει μάθημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. .. η θεωρια απο την πραξη...ειναι μερα με νυχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.