Γιώργος Παπανδρέου- Ανδρέας Λοβέρδος : άσχετοι και μοιραίοι . . .

Το πρόβλημα με τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και το εργασιακό δεν είναι ότι τα μέτρα είναι αντιλαϊκά. Aυτό να το καταπιείς άμα είναι για το μακροπρόθεσμο καλό της χώρας. ।
Το πρόβλημα είναι ότι τα μέτρα είναι αδιέξοδα.

Δεν έχουν τελειωμό οι ηλιθιότητες που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια αυτά, προφανώς γράφτηκαν από ανθρώπους που δεν έχουν ποτέ δουλέψει στη ζωή τους.

Να τρείς κλασσικές περιπτώσεις που αποδεικνύουν πόσο άμυαλοι είναι ο Παπανδρέου και ο Λοβέρδος:

Πρώτη ηλιθιότητα, έχουμε τη μείωση κατά 50% της αποζημίωσης απόλυσης, που περισσότερο αφορά τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους; Πως να κρατήσουν τη δουλειά τους οι σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, όταν δίνεις σημαντικότατο κίνητρο στον εργοδότη να τους ξεφορτωθεί για να πάρει πιτσιρικάδες των 600 ευρώ;
Και που θα ξαναβρούν δουλειά σε αυτή την ηλικία;
ΑΡΑ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑ.

Δεύτερη ηλιθιότητα, είναι η παντελής έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για οικονομική ανάπτυξη, που είναι στο μείον και, με τους τωρινούς χειρισμούς, αναμένεται να χειροτερεύσει।
Άρα πόσοι θα γίνουν οι άνεργοι; Ένα εκατομμύριο, δύο εκατομμύρια; Πόσοι; Και από πού θα εισπράττει το κράτος φόρους για να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους του όταν δεν υπάρχει κατανάλωση λόγω της υψηλής ανεργίας;
ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΔΥΣΤΥΧΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΠΡΑΤΤΕΙ.

Τρίτο και καλύτερο είναι το ασφαλιστικό. Πρόκειται για την κορονίδα της ηλιθιότητας। Μόνο ένας άνθρωπος σαν τον Παπανδρέου δεν μπορεί να το δεί αυτό।
Ποιός, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, εργάζεται ανελλιπώς για 40 χρόνια; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που, για οποιοδήποτε λόγο δεν κολλάνε ένσημα κάποια στιγμή (ανεργία, εξωτερικό, κ.ά.).
Μέχρι ποιά ηλικία πρέπει μετά να δουλέψουν; Μέχρι τα 75 ή μήπως τα 80;
Όταν ζητάς 40 χρόνια ένσημα για να πάρει κάποιος πλήρη σύνταξη (των 360 ευρώ + 150-200 επικουρική) και μάλιστα με ύψος σύνταξης υπολογιζόμενο σε όλο τον εργασιακό βίο είναι σαν να λές στο μέσο άνθρωπο να τρέξει μαραθώνιο με έπαθλο ένα γλυφιτζούρι. Θα σου πεί να το βάλεις εκεί που ξέρεις, θα πάει η εισφοροδιαφυγή σύννεφο.
ΑΡΑ, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Όταν σε τόσο σημαντικά για τη μέση Ελληνική οικογένεια θέματα πάνε να γίνουν νόμοι του κράτους τέτοιες αδιέξοδες ηλιθιότητες, τότε τα πράγματα έχουν ήδη ξεκαθαρίσει.

Ο Παπανδρέου δεν μπορεί να προσφέρει τίποτε θετικό στη χώρα.

Όχι μόνο δεν λύνει τα προβλήματα αλλά γυρίζει γύρω-γύρω σε όλο τον κόσμο και διακηρύσσει πόσο διαφθαρμένοι και τεμπέληδες είμαστε.

Άντε μετά να μαζέψεις μεγάλες ξένες επενδύσεις για να μειώσεις τη φτώχεια και την ανεργία.

Πρέπει να φύγει.

Άμεσα, μόνο οι 160 βουλευτές του πασόκ έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να πατήσουν το κουμπί της αποπομπής του ή όχι.

Εάν το κάνουν θα σώσουν τη χώρα, το κόμμα τους και τον εαυτό τους.

Εάν δεν το κάνουν θα το κάνει ο λαός στις εκλογές.

ΔΕΞΙ ΕΞΤΡΕΜ

Σχόλια

  1. ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ... ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΤΟ ? ΟΥΣΤ .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε αφού δεν σε πειράζει που έφαγες το δούλεμα του αιώνα προν από λίγους μήνες και σου έκλεψε ο Παπνδρέου την ψήφο σου με τα ευχολόγιά του, τί να συζητήσυμε τώρα;
    Εάν δεν έχει καταλάβει ότι όλα αυτά περί Νέας Δημοκρατίας που φταίει για τα πάντα εγώ τί να σου πώ, μήοως θα καταλάβεις;
    Πάντως ή καταλαβαίνεις ή δεν καταλαβαίνεις το δούλεμα τη βενζίνη θα την πληρώσεις 55% επάνω, ο ΦΠΑ ανεβαίνει από 1ης Ιουλίου, ο πληθωρισνμός έχει ξεπεράσει το 5% και πάει για 8% το Σεπτέμβριο, φόρους θα πληρώσεις, επιδόματα θα χάσεις, δώρα ήδη έχασες, εάν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας θα πεινάσεις, εάν είσαι συνταξιούχος δεν θα έχεις λεφτά για φάρμακα, εάν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος δουλέυεις σαν χαμάλης γιατί άν απολυθείς είσαι τελειωμένος, κλπ.
    ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΣΑΝΤ.
    Εάν δεν σε πειράζει να σε δουλεύουν είναι δικαίωμά σου.
    Και τα πρόβατα έχουν ψυχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑΤΑΚΙ ...
    ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΜΕ ΨΥΧΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν ο καραμανλής αποφασίσει να μιλήσει τότε ο παπανδρέου θα τρέχει να κρυφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΕΛΠΙΖΩ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΕΜΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΗΘΙΚΩΝ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΝΥΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ. ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΜΑΥΡΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.