Ο Λαός θα τους πετάξει στη θάλασσα


Tό αίτημα της «κάθαρσης» είναι κατανοητό, και πολύ παλιό. Η λέξη έφθασε να ορίζει το τέλος της τραγωδίας, ως απαραίτητη συνθήκη για την ανάκτηση της ψυχικής ηρεμίας και της αρμονίας των πραγμά­των.
Οι αρχαίοι είχαν το έθιμο της κάθαρσης ρίχνοντας στην θάλασσα τα «κα­θάρματα», όσους δηλαδή θεωρούσαν υπαίτιους κακών.
Σήμερα ο λαός, πού γνωρίζει και βλέπει τα δείγματα αδικαιολογήτου πλου­τισμού, βοά και απαιτεί διαπόμπευση, και «επιστροφή» των κλεμμένων από εκείνους που από πειναλέοι χαμη­λόμισθοι και άχρηστοι υπάλληλοι κατωτάτου βαθμού ή τε­λείως ανεπάγγελτοι παρατρεχάμενοι, κατοικούν σε έπαυλεις με σιδερένιες πύλες πού ανοίγει θυρωρός, αφού ελέγξει τον επισκέπτη μέσω κυκλώματος τηλεοράσεως.
Ό συνδικαλισμός είναι συχνά το πρώτο βήμα και ασφαλές εφαλτήριο προς τον άνετο βίο. Επί πλέον πολλοί γνωρί­ζουν ότι τα συνδικάτα πωλούν «προστασία». Και δεν είναι μόνο οι συνδικαλιστές. Ανάλογη συμπεριφορά επιδεικνύουν διάφοροι μεγαλόσχημοι γύρω από τα ΜΜΕ, γνωστοί ή όχι, αναλόγως των συνθηκών, των περιστάσεων ή των αναγκών. Και τίθεται το ρητορικό ερώτημα θα τολμήσει άραγε κανείς να ερευνήσει τα οικονομικά τους; Θα αστειεύεστε.
Οι περιπτώσεις αυτών των «καθαρμάτων», που οι αρχαίοι μας πρόγονοι θα πέταγαν στη θάλασσα είναι αρκετές. Δεν μπορεί όμως να αρνηθεί κανείς ότι η συντριπτική πλειονότητα είναι οι «παραμελημένοι και αδικημένοι» του ΠΑΣΟΚ. Οποιοσδήποτε μπορεί να αναφέρει σειρά ονομάτων από δαύτους.

Και εδώ είναι το παράξενο και το ειρωνικό. Ενώ λογικά θα έπρεπε τα ονόματα των παραπάνω λαμογιών να δίδονται και να γίνονται γνωστά από την αντιπολίτευση, απεναντίας δίνονται από τους ίδιους τους συντρόφους τους για έναν απλό και μοναδικό λόγο: για να στρέφεται η προσοχή του κόσμου σε αυτούς και όχι στην εκποίηση της εθνικής μας ανεξαρτησίας που επιχειρείται από τον κρατικό μηχανισμό. Και αν δούμε το πόσο χλιαρές είναι οι αντιδράσεις του κόσμου μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνουν καλά μέχρι τώρα. Αλλά τίθεται το ερώτημα: μέχρι πότε; Πότε θα έρθει εκείνη ημέρα που πραγματικά θα γίνει αυτό που φοβάται και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ; Δηλαδή να τους πάρουνε με τις πέτρες;  Είδομεν.
Δρομολογητής

Σχόλια

  1. Απολαύστε τις προεκλογικές "δεσμεύσεις" του Παπανδρέου:
    - Αυξήσεις πάνω απ τον πληθωρισμό στους μισθούς.
    - Κατώτερες συντάξεις 950ευρώ το ζευγάρι και 500 το άτομο.
    - Όλες οι νοικοκυρές θα δικαιούνται σύνταξη
    - Καμμία αλλαγή στα όρια ηλικίας
    Πώς το είπε προχθές ο Παπακωνσταντίνoυ στη συνέντευξη στο "πρώτο θέμα";
    -Από τους πολίτες δεν κρύψαμε ποτέ την αλήθεια, ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά.
    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΛΑΚΑ ΠΑΣΟΚΕ ΤΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕ ΖΩΟΝ ή ΑΚΟΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.