Γκρουέφσκι: Είναι θετικό που η Ελλάδα κατανόησε τελικά ότι η χώρα μας και η κυβέρνηση μας επιθυμεί την εξεύρεση λύσης

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ανέφερε, χθες, στα Σκόπια, ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, έχει εντατικοποιήσει τις διαβουλεύσεις με την Αθήνα και τα Σκόπια, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.

    «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο μεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς, έχει εντατικοποιήσει τις δραστηριότητες και τις διαβουλεύσεις με τα δύο μέρη και αυτό αφήνει ελπίδες για εξεύρεση λύσης (σ.σ του ζητήματος της ονομασίας) », ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του Βελγίου, Στέφεν Φανάκερε, ότι οι δυο πλευρές διεμήνυσαν ότι είναι δυνατόν να βρεθεί λύση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

    Ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι οι συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, σκοπό έχουν την βελτίωση του κλίματος και την διευκόλυνση των προσπαθειών του κ.Νίμιτς.

    «Έχουμε τακτικές επαφές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, με σκοπό να βελτιώσουμε την γενικότερη ατμόσφαιρα και το σύνολο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, να καλλιεργήσουμε το έδαφος, έτσι ώστε ο μεσολαβητής κ. Νίμιτς να μπορέσει να συνεχίσει με τις ιδέες του και με την επικοινωνία και πιθανόν να προκύψει κάποια πρόταση η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις δύο πλευρές, όπως φυσικά και από τους πολίτες της Μακεδονίας. Ενθαρρύνουμε τον κ. Νίμιτς να συνεχίσει τις ενέργειες του και εμείς θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε καλύτερη ατμόσφαιρα», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι.

    Πρόσθεσε ότι «είναι θετικό που η Ελλάδα κατανόησε τελικά ότι η χώρα μας και η κυβέρνηση μας επιθυμεί την εξεύρεση λύσης, κάτι που σημείωσε και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, στην ομιλία του στην Σύνοδο Κορυφής της Διαβαλκανικής στην Κωνσταντινούπολη».

    Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ,ανέφερε χθες, από την πόλη Πρίζρεν του Κοσόβου, ότι οι συναντήσεις των πρωθυπουργών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας συμβάλουν προς την κατεύθυνση οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να αποτελέσει η εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

ΑΠΕ

Σχόλια

  1. Καταγγελία για το μπλογκ VETO 300
    Το μπλογκ VETO 300 δεν κρύβει την φιλοκυβερνητική στάση του και την υποστήριξη των απίστευτων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης – ΔΝΤ κατά των εργαζομένων. Το συγκεκριμένο μπλογκ με αναδημοσίευση άρθρων των φιλοκυβερνητικών ΝΕΑ, ΒΗΜΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και με δικά του σχόλια δεν χάνει ευκαιρία να επιτεθεί και να δυσφημίσει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στα εγκληματικά μέτρα της κυβέρνησης και του ΔΝΤ. Η στάση του μπλογκ και η εχθρική του αντιμετώπιση οποιασδήποτε φωνής κατά της καταστροφής των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων είναι βαθειά αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης ιδεών. Σωστό.
    Το πρόβλημα με το μπλογκ αυτό όμως δεν σταματά εδώ. Έχω στείλει επανειλημμένα σεμνά, σοβαρά, χωρίς καμία ύβρι σχόλια στο εν λόγω μπλογκ, που εκφράζω τη διαφωνία μου με τις επιθέσεις του μπλογκ κατά των εργαζομένων και τη δυσφήμιση του αγώνα τους. Και ενώ υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού στο μπλογκ αυτό ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ!
    Καταγγέλλω το μπλογκ VETO 300 για αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική συμπεριφορά και μη τήρηση των στοιχειωδών κανόνων της ανταλλαγής απόψεων. Καλώ όλους του μπλογκερς να κατακλύσουν το εν λόγω μπλογκ με διαμαρτυρίες για την στάση του αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.