Ο χρόνος πλησίασε..

Του Γιωργου Π. Τερζη
Εντονη κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην καραμανλική συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το γραφείο του κ. Κώστα Καραμανλή στην οδό Παν. Κυριακού καθίσταται επίκεντρο ζυμώσεων. Μόνον χθες την πόρτα του γραφείου του κ. Καραμανλή πέρασαν, κατά πληροφορίες, 6 πρώην στελέχη των κυβερνήσεών του, μεταξύ των οποίων οι κ. Α. Σπηλιωτόπουλος και Ν. Δένδιας, ενώ έχουν ενταθεί και οι επαφές του με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στον κύκλο των τακτικών συνομιλητών του περιλαμβάνονται, πλην του κ. Ευ. Αντώναρου, οι κ. Π. Μολυβιάτης, Γ. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Δένδιας, Χρ. Ζώης, Ευρ. Στυλιανίδης, Γ. Βλάχος, Γ. Ανδριανός, Πρ. Παυλόπουλος, έχει αναθερμανθεί η επικοινωνία με τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, συναντήθηκε προ ημερών με τον κ. Γ. Σουφλιά και, κατά πληροφορίες, υπήρξε συνεχής επικοινωνία με τον κ. Θ. Ρουσόπουλο την ημέρα της δημόσιας αποδοκιμασίας του από τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά. Στο γραφείο προσέρχονται, επίσης, βουλευτές της νεότερης γενιάς (Λυκουρέντζος, Μπεκίρης, Τσουμάνης), ενώ αισθητά είναι πλέον τα «πηγαδάκια» των καραμανλικών στη Βουλή.
Συνομιλητές του επιμένουν ότι η «δραστηριότητα» αυτή πόρρω απέχει από το να στοχεύει στον οποιοδήποτε έλεγχο του κομματικού μηχανισμού. «Εγώ δεν μπορώ να κάνω αυτά για τα οποία κατηγορούσα τους άλλους, δεν θα εμπλακώ στα πόδια του Σαμαρά», μεταφέρει την άποψη του κ. Καραμανλή πρώην υπουργός. Ωστόσο, ο κ. Καραμανλής έχει αντιληφθεί ότι ο σχεδιασμός του για αποχώρηση από την κεντρική πολιτική σκηνή ανατρέπεται από τις εξελίξεις που φέρουν τον ίδιο και τη διακυβέρνησή του στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Εγκαταλείπει, συνεπώς, το αρχικό «χαλαρό οργανόγραμμα» του γραφείου του, ανοίγοντας διαύλους με πολλά στελέχη.
Οπως μεταδίδουν συνομιλητές του, ο κ. Καραμανλής γίνεται αποδέκτης σειράς προτάσεων για τον χρόνο, τον τόπο και το περιεχόμενο της δημόσιας τοποθέτησής του, την υπεράσπιση -μαζί με αυτοκριτική- του κυβερνητικού έργου 2004 - 2009 αλλά και τη «διαχείριση» των κινήσεων της Ρηγίλλης και των συχνά επιθετικών σχολίων που διατυπώνουν εις βάρος του στελέχη της νέας ηγετικής ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, εξαιτίας και της «ψυχρότητας» στις σχέσεις Σαμαρά - Καραμανλή, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού συχνά αναλώνεται σε προσπάθεια ερμηνείας των μηνυμάτων που στέλνει η Ρηγίλλης.
«Ο χρόνος πλησίασε»
Οι περισσότερες εισηγήσεις που δέχεται ο πρώην πρωθυπουργός κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι καλό θα ήταν να τοποθετηθεί δημοσίως σύντομα, δηλαδή εντός του Ιουνίου. «Ο χρόνος πλησίασε», φαίνεται ότι του λένε οι κ. Αντώναρος και Σπηλιωτόπουλος. Περισσότερο διστακτικός, δίχως αυτό να σημαίνει ότι και άλλοι δεν αμφιταλαντεύονται αναλόγως της επικαιρότητας, εμφανίζεται ο κ. Μολυβιάτης. Σε αντίθεση με την εισήγηση του κ. Παυλόπουλου να τοποθετηθεί στο συνέδριο, ο κ. Καραμανλής φέρεται να σημειώνει ότι «το συνέδριο είναι υπόθεση του προέδρου, δεν έχω καμία πρόθεση να παρέμβω». Εκτός, όπως λένε συνεργάτες του, εάν οι περιστάσεις το απαιτήσουν... Εν τω μεταξύ, ποικίλα σχόλια προκάλεσε η παραδοχή των μεγάλων ευθυνών της Ν.Δ. από τον κ. Μάριο Σαλμά, τομεάρχη υγείας του κόμματος. Ο κ. Σαλμάς που υπήρξε υφυπουργός του Δημ. Αβραμόπουλου σημείωσε, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ότι η Ν.Δ. φέρει βαριές ευθύνες, θέση που ερμηνεύθηκε ως αιχμή προς τον πρώην προϊστάμενό του στο υπουργείο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια

  1. Περιμένουμε με υπομονή και αγωνία τη δημόσια τοποθέτηση του Κ.Κ. ! Ξέρουμε ότι θα γίνει σε χρόνο που θα βοηθήσει να βγει η χώρα από την καταστροφική λαίλαπα που την πλήττει! Ο τόπος τον έχει ανάγκη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Ελλαδα γυρναει σελιδα αφηνωντας πεισω το 20ετη ξεφρενο σπαταλο Πάρτι.
    Ενας ευφυής Πρωθυπουργός η ένας τυχερός Πολιτικός αλλά μάλλον πολύ Χρήσιμος θα μπορούσε άνετα να χαρακτηρισθεί
    Το "ναυαγιο" της πολιτικης μας ζωης (οπως αρκετοι τον χαρακτηρίζουν) ηταν οτι καλυτερο συνεβη...γιατι αυτο το Μεγαλο Πάρτι της αθλιότητας τελειωμό δεν θα είχε ακομα.....με τίποτα...
    Γιαυτο λοιπον πολύ καλά κάνει και δεν μιλά..μιλούν τα έργα του ....και απαιτούν πολύ δουλεία ακόμα...
    συνυπολογίζοντας και τις ποινές που σαφώς θα πρέπει να είναι και παραδειγματικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.