Οικονομική κρίση..όπως και στη γρίπη : ΟΧΙ στο εμβόλιο

Δεν πέρασε πολύς καιρός, για την ακρίβεια ορισμένοι μήνες, από την "υστερία" που είχε καταλάβει σχεδόν όλο τον πλανήτη, από την "φονική" γρίπη Η1Ν1.
Τι δεν είδαμε, τι δεν διαβάσαμε και τι δεν ακούσαμε για την περίφημη "μαϊμού" γρίπη Η1Ν1.
Όλοι ειδικοί και μη είχαν άποψη, έκαναν προβλέψεις και μιλούσαν συνεχώς για την γρίπη, τους φόβους πανδημίας, τα μέτρα προστασίας και το εμβόλιο.
Ειδικά για το εμβόλιο που έπρεπε να το κάνουμε γιατί "κινδύνευε" η ζωή μας !!!
Το εμβόλιο που τελικά δεν το κάναμε και καλά κάναμε και τίποτα δεν πάθαμε.
Από την στιγμή που μαζικά και σχεδόν παντού ο κόσμος αρνήθηκε να εμβολιαστεί, άρχισε να φθείρεται και να ξεθωριάζει η εικόνα της γρίπης, ως δια μαγείας.
Ενώ λοιπόν απαλλαγήκαμε από τον Η1Ν1 και είχαμε ηρεμήσει, ξαφνικά μας προέκυψε ένας άλλος ιός οικονομικός.
Άρχισαν οι φήμες, τα άρθρα, οι εκπομπές και εμφανίστηκαν οι απανταχού "ξερόλες" που μας προετοίμαζαν για την νέα γρίπη την οικονομική.
Καταστροφολογία, σενάρια παγκόσμιας κατάρρευσης, το σύνδρομο PIGS (Portugal, Italy, Greece, Spain) και να πως βρεθήκαμε εδώ που είμαστε σήμερα.
Θα μου πείτε υπάρχει οικονομικό και δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα. 
Βεβαίως και υπάρχει, υπήρχε και πριν όμως για τουλάχιστον 20 χρόνια, όπως υπάρχει και αλλού.
Υπήρχε το πρόβλημα του χρέους φίλοι μου, μπορεί να διογκώθηκε αλλά υπήρχε και αντιμετωπιζόταν.
Για ρίξτε μια ματιά για να δείτε τι γίνεται με το χρέος των άλλων χωρών στο άρθρο
Ιδού οι 20 χώρες με το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 16η θέση !!!
Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται η Πορτογαλία η οποία χρωστά περίπου 548,45 δισ. δολ. στο 235,9% του ΑΕΠ, η Γαλλία με χρέος 5,23 τρισ. δολ. (το γ’ 3μηνο του 2009) και στο 248% του ΑΕΠ. Στην 8η θέση βρίσκεται η Αυστρία με χρέος 827,9 δισ. δολ. ή το 256,2% του ΑΕΠ της, ενώ στην 7η θέση βρίσκεται η Σουηδία με 881,5 δισ. δολ. και στο 264,3% του ΑΕΠ. Ακολουθεί η Δανία με χρέος 627,6 δισ. δολ. στο 316% του ΑΕΠ της, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται το Βέλγιο με 1,25 τρισ. δολ. στο 328,7% του ΑΕΠ. Στην 4η θέση βρίσκεται η Ολλανδία, της οποίας το χρέος ξεπέρασε τα 2,4 τρισ. δολ (γ’ 3μηνο του 2009) και το 376% του ΑΕΠ, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η Ελβετία, με χρέος 1,21 τρισ. δολ. στο 382,2% του ΑΕΠ.
Στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία με χρέος κυβέρνησης και εταιρειών στα 9,15 τρισ. δολ, στο 425,9% του ΑΕΠ και η Ιρλανδία με χρέος 2,32 τρισ. δολ. και στο 1.312% του ΑΕΠ.
Παρά το μεγαλύτερο χρεός, σε σχέση με εμάς, καμιά απ τις πιο πάνω χώρες δεν πήγε στο ΔΝΤ !!!!
Το πρόβλημα φίλοι μου είναι ότι όπως και με την γρίπη, πάντα υπάρχει κάποιος από πίσω στο παρασκήνιο..
Κάποιος που κινεί τα νήματα και δημιουργεί εικόνα κρίσης, πανικού, συναγερμού, φόβου, για να σε οδηγήσει ή να σε αναγκάσει να προχωρήσεις ένα βήμα πιο πέρα.
Να σε πείσει ότι δεν υπάρχει άλλη λύση και δυνατότητα, να πειστει ο κόσμος ότι η λύση τους  είναι μονόδρομος.
Να σε αναγκάσει να κάνεις το εμβόλιο, να σε αναγκάσει να πιεις το φάρμακο, να πας με κομμένα τα φτερά στο ΔΝΤ και στην τρόικα.
Υπάρχει λύση αντίστοιχη με αυτή της κρίσης, να μην κάνουμε την 2η δόση, να μην πάρουμε άλλη δόση δανείου από το ΔΝΤ και την Ε.Ε.
Να το παλέψουμε μόνοι μας, να πάρουμε τα δικά μας μέτρα, να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης να καλέσουμε τον κόσμο σε πανστρατιά κατά των καιροσκόπων και κερδοσκόπων, να εκμεταλλευτούμε το τεράστιο πλεονέκτημα μας το φιλότιμο και την αγάπη για την πατρίδα.
Να φτιάξουμε το δικό μας εμβόλιο από Ελληνικά μυαλά και να αξιοποιήσουμε εμείς την περιουσία και τα ασημικά μας και ΟΧΙ οι διεθνείς τοκογλύφοι και τσαρλατάνοι..

Σχόλια

  1. Φοβερο αρθρο φιλε πολυ καλο. Αλωστε διαχρονικα ο καλητερος και αποτελεσματικοτερος τροπος εξουσιας ηταν η κρατικη τρομοκρατια (βλεπε πολεμος κατα της τρομοκρατιας). Πρεπει καποια στιγμη να ξυπνησουμε και να πολεμισουμε ολοι μαζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ,ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ Ε.Σ.Σ.Δ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ, ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ.ΟΜΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ. ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.