«Κάθε συνταξιούχος και λάπτοπ, κάθε γιαγιά και WiFi»

ΟΧΙ !!!
Αυτός ο τίτλος δεν είναι δικός μου !!!
Τον γράφει στο Site της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Τα ΝΕΑ !!!

Είναι απίστευτοι ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ αυτοί που ονειρεύονται να οδηγήσουν όλο τον Ελληνικό λαό να επικεντρώνεται στο ΠΩΣ θα συλλέξει , οργανώσει , υποβάλλει τις αποδείξεις των συναλλαγών του !!!
Είναι ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ να βάζεις ένα ολόκληρο λαό να εφευρίσκει τρόπους για να διασωθεί από την φορολογική λαίλαπα αντί να προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγικότητά του.

Μήν εκληφθούν αυτά τα σχόλια σαν αντίθεση στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής αλλά είναι τόσο φοροκεντρική η πολιτική της κυβέρνησης που όλα τα άλλα μέτρα ωχριούν .

Γράφουν τα Νέα:
Από το 2011 οι φορολογούμενοι μπορεί να χρειαστούν και bar code!

Νέο αλαλούμ αναμένεται με τις αποδείξεις που καλούνται να συλλέγουν οι φορολογούμενοι για να καλύψουν το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών μελετά το ενδεχόμενο να υποχρεώσει τους φορολογουμένους να εφοδιαστούν ακόμα και με bar code και να σκανάρουν μέσω κινητών τηλεφώνων ή σαρωτών τις αποδείξεις για να τις υποβάλλουν στην Εφορία.
Oι φορολογούμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές από το επόμενο έτος,
αφού για την υποβολή των φετινών αποδείξεων ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου έχει ανακοινώσει ότι θα αποσταλούν μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 στην Εφορία σε κλειστό φάκελο χωρίς να απαιτείται η καταγραφή των στοιχείων τους σε ειδικές φόρμες. Από τις αρχές του νέου έτους όμως οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μία νέα κατάσταση, όπου δεν αποκλείεται κάθε φορά που κάνουν μία αγορά να πρέπει να δώσουν στον πωλητή μια πλαστικοποιημένη κάρτα με τον γραμμωτό κωδικό, το γνωστότερο ως bar code, ώστε να αποστέλλονται τα στοιχεία της απόδειξης ηλεκτρονικά από την επιχείρηση στην Εφορία. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει έπειτα από ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση, στην οποία έχουν τεθεί οι τρεις εναλλακτικοί τρόποι υποβολής των αποδείξεων που αφορούν:
  • Χειροκίνητη ηλεκτρονική καταγραφή των αποδείξεων από τον φορολογούμενο και υποβολή τους.
  • Αποστολή των στοιχείων της απόδειξης και του κωδικού (bar code) του φορολογουμένου από την επιχείρηση.
  • Σάρωση των στοιχείων των αποδείξεων από τον φορολογούμενο και ηλεκτρονική υποβολή τους.
ΟΙ... ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής συγκεντρώνουν ήδη ποικίλα σχόλια στο Διαδίκτυο, όπου η Γενική Γραμματεία Πληφοροριακών Συστημάτων (www. gsis.gr) έχει θέσει σε διαβούλευση τις προδιαγραφές υποβολής των αποδείξεων στην Εφορία. «Τι είναι αυτά τα πράγματα, δεν μπορείτε να πιάσετε το μαύρο χρήμα και θα την πληρώσουν οι φορολογούμενοι; Για ψίχουλα, τα οποία με τον παλιό νόμο ήταν αφορολόγητα, θα αναγκάσετε τον κόσμο να μαζεύει αποδείξεις; Στα χωριά τι θα γίνει, οι ηλικιωμένοι και οι αγράμματοι τι θα κάνουν;» γράφει ο Μιχάλης. «Είναι προφανές ότι με την ισχύουσα σήμερα κατάσταση υπάρχει ήδη η δυνατότητα ανταλλαγών αποδείξεων. Με τη χρήση κωδικών φορολογουμένων όμως η πρακτική αυτή διευκολύνεται και θα διευρυνθεί» σημειώνει ο Παναγιώτης Ρ. «Τώρα μπορεί ο κάθε πολίτης να γίνει κομπιουτεράκιας και να σπουδάσει νέες τεχνολογίες, κάθε συνταξιούχος και λάπτοπ, κάθε γιαγιά και WiFi, θα βλέπει και τα στατιστικά της Φιλίτσας...» γράφει ο Πασχάλης Δ. «Είναι άκρως εκνευριστικό να σου λένε ότι προκειμένου να προχωρήσουμε σε μηχανοργάνωση θα προκαλέσουμε περισσότερη γραφειοκρατία» τονίζει ο Ιωάννης Χ. 

antilogos-gr

Σχόλια

  1. Νάταα μας ... θα φακελώνουν και τις καταναλωτικές μας συνήθειες τώρα !!! Παραβίαση προσωπικών δεδομένων δεν έχουμε εδώ ? Μας είπαν να μαζεύουμε αποδείξεις μια ανόητη ταλαιπωρία κατ΄εμέ και σου λένε τώρα για να μην σας ταλαιπωρούμε θα σας βγάλουμε κάρτα Barcode με τα στοιχεία σας και θα γίνονται όλα αυτόματα ... μάλιστα ... και όταν αρχίσουν να χάνονται αυτές οι κάρτες ή θα γίνονται τίποτα κομπίνες θα σου πουν δε το κάνεις τατουάζ το barcode στο κούτελο ή στο χέρι? να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ... στην αρχή θα σε πάνε με το μαλακό αν όμως αντιδράσεις θα σε πούν φοροφυγά μπορεί και τρομοκράτη ίσως ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.