Η κουστωδία των ασπόνδυλων του “Life style” και της κιτσαρίας πήγε να διαφημίσει ξενοδοχείο στην Τουρκία και …

…το αεροσκάφος που τους μετέφερε χτυπήθηκε από κεραυνό.
“όταν η αυτοϊκανοποίηση ανάγεται σε υψηλότερη αξία από την Πατρίδα, το σύνολο”.
Όχι, δεν θα το ρίξουμε στο μεταφυσικό. Όταν όμως η χώρα βάλλεται πανταχόθεν και η τελευταία πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός, είναι τουλάχιστον ΠΡΟΣΤΥΧΟ να πηγαίνει όλη η κουστωδία του νίτρο, του μήτρο, των ασπόνδυλων για να διαφημίσει Τουρκικό resort. Που; Στη Σμύρνη!
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τους μαϊντανούς του κολωνακίου, τα εργαλεία της αποβλάκωσης ενός λαού που τώρα πληρώνει το μάρμαρο. Τώρα πληρώνει την ηλιθιότητα του. Γιατί κανένας δεν σου φταίει “κυρίαρχε λαέ”. Όταν η “ισχυρή Ελλάδα” με τα πρότυπα της ιδιώτευσης, των παρτάκηδων, των απατεώνων, των πορνοβοσκών και το πρότυπο της γυναίκας – κρεμάστρας ασελγούσε πάνω στην χώρα,
Όταν το Σημιτιστάν του Κολωνακίου έκλεβε τα λεφτά στο χρηματιστήριο, εσύ βαυκαλιζόσουν με το Μίτρο
Όταν τα λαμόγια έριχναν τα χρήματα των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ τις
τεσσαρακονταετείς αποταμιεύσεις του Έλληνα εργαζόμενου δηλαδή στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ και τα τοξικά, εσύ αυτοϊκανοποιούσουν με τα άσαρκα, ενοικιαζόμενα λείψανα. Σε λήστευαν δηλαδή, λήστευαν τους προγόνους σου και τους απογόνους σου και συ θαύμαζες τον “σερ Τομ”, τον κύριο καθηγητή, τους περισπούδαστους Γερμανοτσολιάδες της Μίζας.
Γι’ αυτό εμείς οι “ζωντανοί” δεν έχουμε δικαίωμα να ομιλούμε για το τι κάνουν οι “αστέρες” της showbiz. Καλά κάνουν και τα κάνουν, δεν θα απολογηθούν σε εμάς τους ανεγκέφαλους της διαχρονικής αυτοϊκανοποίησης (εγώ να ‘μαι καλά και δε γαμιέται η Πατρίδα, οι συνάνθρωποι μου κλπ).
πολλοί “αστέρες”
κι όμως δεν είδα ακόμα ούτε μια λάμψη
που να μπορεί το σκοτάδι να ταράξει
κάτι ν’ αλλάξει
όλα φαίνονται εντάξει
όλα φαίνονται καθαρά
επιφανειακά
όμως βρωμάνε κατά βάθος
όλοι οι λάθος
όλοι οι δήθεν και οι κάπως
απλώθηκαν σ’ όλο το μήκος και το πλάτος
αυτής της χώρας και γίνανε κράτος
όλα τα ψώνια έχουνε πιάσει τα πόστα
μ’ αποστολή να κάνουν τα μυαλά μας κομπόστα.
http://www.espressonews.gr/files/ArticlePhotos/20090507/thumbs/davlas_494x320.jpgΌχι, δεν έχουμε το δικαίωμα εμείς οι ζωντανοί να εγκαλέσουμε ή να χαζοχαρούμε για την παρ’ ολίγον τραγωδία. Έστω και αν τα ασπόνδυλα της Show Biz επέδειξαν ακόμα μια φορά τον αυτισμό τους και την ασχετοσύνη τους πηγαίνοντας να διαφημίσουν ένα resort της Τουρκίας όταν θα έπρεπε να είχαν δώσει όλη τους τη “λάμψη” για να ενισχύσουν την χώρα που τους ταΐζει τόσα χρόνια. Δεν θα φωνάξει κανείς αηδιαστικά συνθήματα τύπου:
“‘Ολοι οι αστέρες είναι Ντάβλα, πώπω Κ**”. Ντροπή και μόνο σε αυτούς που θα το σκεφτούν χαιρέκακα
Δικαίωμα τους να διαφημίσουν τους επίγειους παραδείσους, χτισμένους με Γερμανικά κεφάλαια εκεί που κάποτε εξελίχθηκε η απόλυτη κόλαση επί της Γης.
Δικαίωμα τους να βολτάρουν στην προκυμαία της φρίκης και της μισανθρωπίας, εκεί όπου ο Χόρτον ντράπηκε που ανήκει στο ανθρώπινο γένος. Η αιδώς άλλωστε δεν είναι συλλογική αρετή, η αναισχυντία είναι.
Δικαίωμα τους να απολαμβάνουν τα “τοπικά εδέσματα”, τα κομματιασμένα αρνάκια στις γραφικές ταβέρνες όπου στα θεμέλια τους πιθανόν να κρύβονται θαμμένα κομματιασμένα κοριτσάκια ενός ανείπωτου μαρτυρίου.
Άλλωστε η γκλαμουριά και η λάμψη τους ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την πόλη. Στη Σμύρνη που γνώρισε ίσως τη μεγαλύτερη Λάμψη στην ιστορία. Λάμψη από τα φλεγόμενα κορμιά των Μανάδων που καιγόντουσαν αγκαλιά με τα παιδιά τους.
Λάμψη από τις φλόγες της καταστροφής που έφτασαν ως τον ουρανό, κατατρώγοντας ανθρώπους, ζώα, σπίτια, πολιτισμό, ιστορία χιλιετιών. Λάμψη από τις φλόγες που εξόντωσαν ένα Έθνος.
Γι’ αυτό δεν θα σας κρίνουν οι ανάξιοι ζωντανοί, εάν εσείς επιλέξατε να προσφέρετε τη λάμψη σας σε αυτό το “περίλαμπρο” μέρος, την συγκεκριμένη συγκυρία. Άλλοι θα σας κρίνουν. Ίσως αυτοί που προσπάθησαν να σας δώσουν λίγη πραγματική λάμψη πριν την άφιξη σας, εφάμιλλη του τόπου. Αυτοί που έζησαν στο κορμί τους αυτή τη Λάμψη.
Άλλα είπαμε, ας μιλήσουμε πρακτικά και όχι μεταφυσικά.

Σχόλια