Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

FAZ - Το "Βαθύ ΠΑΣΟΚ" ζει από το κράτος και είναι το κράτος !!!

Τα πρωτοσέλιδα, οι εκτενείς αναλύσεις και τα σχόλια συνεχίζονται και σήμερα με αφορμή την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης και την απόφαση της ΕΚΤ να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ανεξάρτητα από τις αξιολoγήσεις. 

Την καγκελάριο Μέρκελ θεωρεί υπεύθυνη η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου για την όξυνση του προβλήματος σχετικά με το δανεισμό της Ελλάδας.
Η εφημερίδα σημειώνει: «Αντί να διαπραγματευθούν εγκαίρως με τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες εισπράττουν μια χαρά τα ‘καπέλα επικινδυνότητας’, η κυρία Μέρκελ και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί της μετέθεταν τόσο πολύ το πρόβλημα, που δεν έμεινε τίποτα άλλο από το μεταφέρουν τριψήφια ποσά εκατομμυρίων στους φορολογουμένους για να αποφύγουν ένα χάος στην Ευρωζώνη».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιγράφει το πρωτοσέλιδο σχόλιό της με τον τίτλο ‘Ενάντια στη βάση του’, το οποίο αναφέρεται στις τριβές που υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως ανάμεσα σε μερίδα της βάσης και του Γιώργου Παπανδρέου: «Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απειλείται από ορισμένα συνδικαλιστικά στελέχη και κυρίως από τη βάση του δικού του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ. Το ‘βαθύ ΠΑΣΟΚ’ ζει από το κράτος και είναι το κράτος. Όταν ο Παπανδρέου κάνει περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κάνει παράλληλα μια εγχείρηση στην καρδιά του κόμματός του. Και αυτή η εγχείρηση μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη για το χειρούργο από ό,τι για τον ασθενή»

Από: dw-world

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.