ΚΑΙΝΟΦΑΝΗΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡ

Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε εχθές τον πρωθυπουργό στη Βουλή να επιχειρηματολογεί επί των κυβερνητικών επιλογών για την οικονομία επικαλούμενος – μεταξύ άλλων – τη σωτηρία του έθνους και τον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Αφού του υπενθυμίσουμε ότι οι μεγάλοι ηγέτες δεν είναι αυτοί που υποδεικνύουν μονόδρομους στους λαούς που κυβερνούν, θα θέλαμε να του επισημάνουμε τα εξής απλά:
1)         δεν υπάρχει νομιμοποιητική εντολή στην οποία μπορεί να βασιστεί για να υποχρεώσει τον ελληνικό λαό σε τέτοιες και τόσες θυσίες. Η πρόσφατη εντολή που έλαβε στηρίχτηκε σε πρόγραμμα και υποσχέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα τεκταινόμενα.
2)         είναι τουλάχιστον άτοπο αφενός να καταργείτε, κ. πρωθυπουργέ, τον προσδιορισμό «εθνική» για τα κρίσιμα υπουργεία της Παιδείας, της Άμυνας και της Οικονομίας και αφετέρου να επικαλείστε τη σωτηρία του έθνους. Εκτός και ομιλείτε για άλλο.
3)         τέλος, σκεφτείτε πόσος πατριωτισμός μπορεί να έχει απομείνει στον Έλληνα που καλείται να ματώσει για μια πατρίδα που ετοιμάζεστε να την εκχωρήσετε στους αλλοδαπούς υποστηρικτές σας.
Αιτωλός

Aπό: Αιτωλία

Σχόλια