Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους εγκρίθηκε η Γερμανική βοήθεια

Τα νομοθετικά σώματα της Γερμανίας, Bundestag και Bundesrat, ενέκριναν σήμερα το νομοσχέδιο για την εκταμίευση της γερμανικής βοήθειας προς την Ελλάδα. Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους .
Με 391 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 602 παρόντων βουλευτών, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το κυβερνητικό νομοσχέδιο για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα. 72 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ 139 ψήφισαν "λευκό". Τρεις ώρες αργότερα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat) υπερψήφισε το νομοσχέδιο.
Το ύψος των πιστώσεων, που θα χορηγήσει η κρατική τράπεζα KfW και θα εγγυηθεί το γερμανικό δημόσιο, ανέρχεται σε 22,4 δισ. ευρώ.
Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση ενόψει της ψηφοφορίας, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την καγκελάριο Μέρκελ για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της ελληνικής κρίσης.
Ιδιαίτερα επικριτική έναντι της καγκελαρίου, ήταν η Ρενάτε Κύναστ. Η πρόεδρος της ΚΟ των Πρασίνων επέρριψε στην κα Μέρκελ παρελκυστική τακτική στο θέμα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα το κόστος του πακέτου να ανέβει στα ύψη.

Στα 8 δισ. η συνεισφορά των γερμανικών τραπεζών

Το ύψος της εθελοντικής συμμετοχής γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα ανέλθει σε 8 δισ. ευρώ περίπου, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι στο Βερολίνο εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομικών.

dw-world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.