Βάσει της εγκυκλίου που εξέδωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. (βλ. παρ. 5.4) εν όψει των εσωκομματικών εκλογών, η Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ καλείτο να παραδώσει προς αποστολή τους καταλόγους με  ΟΛΑ τα μέλη της που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις κατά τόπους ΝΟΔΕ και Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ., προκειμένου τα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τα νέα Όργανα του κόμματος ανά περιοχή.
Πέραν του γεγονότος ότι οι κατάλογοι εστάλησαν στις κατά τόπους ΝΟΔΕ την Πέμπτη 27/5 αργά το βράδυ και την Παρασκευή 28/5, αντί για την προβλεπόμενη εκ της εγκυκλίου ημερομηνία της Παρασκευής 7/5 (βλ. παρ. 5.4.) - συνεπώς υπήρξε μηδενικό περιθώριο ενστάσεων - παρατηρείται το εξής απαράδεκτο φαινόμενο:
Οι κατάλογοι της ΟΝΝΕΔ που εστάλησαν σε όλη την Ελλάδα είναι σαφώς παραποιημένοι, τόσο ως προς την κατανομή των μελών σε Τοπικές του Κόμματος, όσο κυρίως ως προς τον αποκλεισμό χιλιάδων ΟΝΝΕΔιτών, οι οποίοι παρ’ ότι ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΝΝΕΔ, είτε στις 29/11, είτε στις 18/4, ματαίως αναζητούν το όνομά τους στους εκλογικούς καταλόγους της Οργάνωσης. Παρατηρούνται, μάλιστα, σε πολλές περιοχές, κωμικοτραγικά φαινόμενα, όπως η απουσία από τις λίστες της ΟΝΝΕΔ, Προέδρων Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ, γραμματέων Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ και άλλων στελεχών των κατά τόπους διοικήσεων.
Είναι σχεδόν προφανές ότι ακόμα κι αν τελικά κάποιοι από αυτούς τους ΟΝΝΕΔίτες μπορέσουν αύριο να ψηφίσουν λόγω της ύπαρξης των ονομάτων τους στις μηχανογραφημένες λίστες της Ν.Δ. από τις 29/11, η παράδοση «κουτσουρεμένων» καταλόγων από την Κεντρική Διοίκηση της ΟΝΝΕΔ θέτει ευθεία αμφισβήτηση στην ιδιότητά τους ως μέλη της ΟΝΝΕΔ.
Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διαμαρτυρίες χιλιάδων μελών της ΟΝΝΕΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα για επανάληψη πραξικοπηματικών πρακτικών μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την «απόπειρα συνεδρίασης της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ», γίνεται γνωστό το εξής:
Οι «κατάλογοι της ΟΝΝΕΔ» που απεστάλησαν, δε θεωρούνται αποδεκτοί, ούτε σήμερα, ούτε ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, εν όψει των εκλογών για ανάδειξη νέων διοικήσεων στις κατά τόπους ΟΝΝΕΔ, όποτε κι αν αυτές λάβουν χώρα.
Κώστας Χατζής
http://www.kostasxatzis.gr