Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει τον Αρχάγγελο της Κάθαρσης

Αφού το ΠΑΣΟΚ θέλει κάθαρση να συσταθεί και Εξεταστική Επιτροπή για το «σορτάρισμα» των ομολόγων
Δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Όσο ψηλά κι αν ήταν – όσο ανόητοι κι αν ήταν που άφηναν έναν επιτήδειο καλόγερο να τους δουλεύει.
Ποιόν όμως ενδιαφέρει αυτό αυτήν την στιγμή που ο τόπος γκρεμίζεται από τα αλλεπάλληλα λάθη και τις πολιτικές της κυβέρνησης Παπανδρέου;
Μόνο το ΠΑΣΟΚ και την μαύρη προπαγάνδα του ενδιαφέρει αυτός ο απίθανος ρεβανσισμός του να κυνηγάς πολιτικά πτώματα για να αποπροσανατολίσεις τον λαό και να δημιουργήσεις προβλήματα στον Αντώνη Σαμαρά.
Δεν δικαιούται όμως το ΠΑΣΟΚ να παριστάνει τον Αρχάγγελο της Κάθαρσης και τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτικής ζωής.
Το ΠΑΣΟΚ του σκανδάλου του Κοσκωτά, της Αγοράς του Αιώνα, του Λούβαρη, της Ζήμενς, του ΟΤΕ και της Ιντρακόμ, του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει κανένα δικαίωμα να πολώνει συνεχώς την πολιτική ζωή για να άρει τα αδιέξοδά του.
Κι αν είναι να τιμωρηθεί για κάτι ο Καραμανλής είναι που δεν έστειλε στα δικαστήρια το σκάνδαλο των ΤΟΡ και τα άλλα που είχε στα συρτάρια του χάρις της ανιστόρητης και ανεκδιήγητης «συναίνεσης»
Πάμε παρακάτω:
Φωνάζουμε από καιρό για την Τράπεζα της Ελλάδος και το short selling, θέμα το οποίο είναι πάντα στην επικαιρότητα και προκαλεί σοβαρούς τριγμούς και στο ΠΑΣΟΚ (πχ Επιμένει η Βάσω Παπανδρέου για τους κερδοσκόπους)
Ήδη η δικαιοσύνη ερευνά  τους λόγους  για τους οποίους η Τράπεζα της Ελλάδος άλλαξε  το κανονισμό του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από 3  σε 10 δέκα μέρες, αλλαγή  που  διευκόλυνε την κερδοσκοπία των αγορών σε βάρος των ελληνικών τίτλων.
Η Βουλή όμως τι κάνει για όλα αυτά;
Γιατί αυτή η σιωπή;

Είναι νομίζουμε καιρός τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υποβάλλουν από κοινού πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής γι αυτό το θέμα για τους εξής μεταξύ άλλων λόγους:
1. Ποιοι από τον Οκτώβριο του 2009  μέχρι πρόσφατα «σορτάριζαν» στα ελληνικά ομόλογα και επένδυαν στην πτώχευση της ελληνικής οικονομίας;
2. Ποιοι αποφάσισαν την αλλαγή του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του ελληνικού δημοσίου από 3 σε 10 μέρες και γιατί;
3. Ο υπουργός Οικονομικών, με ποια αιτιολογία έδωσε την συγκατάθεσή του στην αλλαγή αυτή;
4. Αυτή η αλλαγή απέβη επωφελής για το ελληνικό δημόσιο; Αν ναι, ποιο το όφελος και  αν όχι ποιο το ύψος των ζημιών;
5. Ποιοι,  ιδιώτες, επωφελήθηκαν από την αλλαγή αυτή;
Ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος για να απαντηθούν τα ερωτήματα αυτά; Η Σύσταση Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής.
Για να διερευνηθούν και οι ενδεχόμενες  ευθύνες πολιτικών προσώπων, που είτε δια των πράξεων, είτε  δια των παραλείψεων ανέχθηκαν την κατάσταση αυτή.

Σχόλια