Όταν η Τουρκία "είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα"...

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι "δεν συμφώνησε με την στάση αυτών των κρατών" και χαρακτήρισε απογοητευτικό τον τρόπο που άσκησαν την κριτική τους: «Μπορείς να δώσεις φιλικές συμβουλές, να θέσεις κάποιους όρους, που είναι  κατανοητό και αποδεκτό, αλλά ο τρόπος που άσκησαν κριτική στην Ελλάδα ήταν αρνητικός και απογοητεύτηκα με αυτά τα κράτη-μέλη που ήθελαν στην αρχή να αφήσουν μόνη της Ελλάδα,  αλλά στη συνέχεια επικράτησε η κοινή λογική και τώρα  προσπαθούν να την βοηθήσουν».

Η Τουρκία παρ’ ότι  είναι εκτός ΕΕ είναι διατεθειμένη να βοηθήσει «δεν ξέρω τι ποσόν θα μπορούσε να διαθέσει, αλλά αν η Ελλάδα το αποδεχθεί, η Τουρκία θα ήταν πρόθυμη να την βοηθήσει.»
Για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του ο Τούρκος πρόεδρος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε ότι στην αρχή της κρίσης, παραβρέθηκε σε γεύμα στην Άγκυρα με στους πρέσβεις των κρατών-μελών της Ένωσης, γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός,  ο οποίος και ξεκαθάρισε τότε, πώς «η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα». 
Ναι, στην ταυτόχρονη μείωση των αμυντικών δαπανών
Στο ερώτημα εάν κάποτε και οι δύο χώρες θα πρέπει να αποφασίσουν συγχρόνως να μειώσουν τις αμυντικές τους δαπάνες ο κ. Τσαβούσογλου εκτιμά ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται: «Διότι και  οι  δύο χώρες πρέπει να αποδεχθούν ότι υπάρχουν ευαίσθητα θέματα που αφορούν τα νησιά, το Αιγαίο και την Κύπρο και πρέπει να επιλυθούν. Ωστόσο και οι δύο χώρες δεν θα πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη ως απειλή και να ξοδεύουν τέτοια ποσά ειδικά για τέτοιου τύπου ασκήσεις στο Αιγαίο. Δείτε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία: υπέγραψαν συμφωνία για να μειώσουν τα πυρηνικά.»

Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ερντογάν στην Αθήνα στις 15 Μαΐου ο κ. Τζαβούσογλου πιστεύει πως το θέμα της ενέργειας αλλά και της κατάργησης της βίζας στα νησιά του Αιγαίου για τους Τούρκους τουρίστες θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Υπογράμμισε μάλιστα πως «η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν τη θέληση να συνεργαστούν σε ζητήματα ενέργειας και  ενεργειακής ασφάλειας κάτι που γίνεται με πολλές γειτονικές χώρες αυτήν την περίοδο, όπως τη Ρωσία, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη. Το θέμα της βίζας επίσης προς την Τουρκία για τα νησιά που όμως είναι βέβαια θέμα της ΕΕ και δεν εξαρτάται από την Ελλάδα».   
Τέλος ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι είναι υπέρ της επαναλειτουργίας της Σχολής της Χάλκης, που μαζί με το θέμα της ιδιοκτησίας είναι θέματα σημαντικότερα κατά την άποψή του από τον αυτό του τίτλου του οικουμενικού Πατριάρχη.
Deutsche Welle.
Σχόλιο:
Όταν η Τουρκία δηλώνει "φίλος" και είναι έτοιμη να βοηθήσει, καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος.
Είδατε τι δήλωσε ο Τσαβούσογλου;
Αλλά ας δούμε ποιος είναι αυτός ο "τύπος"..

Ο Τούρκος βουλευτής Τσαβούσογλου ανέλαβε, τον περασμένο Ιανουάριο, την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Τούρκος βουλευτής  διορίστηκε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αντικαθιστώντας στη θέση αυτή τον σοσιαλιστή Ισπανό Λουίς Μαρία ντε Πουίγκ. Είναι η πρώτη φορά που ένας βουλευτής της Τουρκίας αναλαμβάνει το ευρωπαϊκό αυτό αξίωμα.
Όταν όλοι οι κακοί μας φέρθηκαν άσχημα και μας άφησαν μόνους μας... βρέθηκε ο "Ζορό" Τσαβούσογλου, να μας υπερασπιστεί!!

Σχόλια