Εντολή Ιστορικής Ευθύνης


Ένα ετεροχρονισμένο παραλειπόμενο από τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όπως τουλάχιστον το βιώσαμε εμείς εδώ στην επαρχία, με ιδιαίτερο μήνυμα και ξεχωριστή σημασία ήταν η ανακούφιση με την οποία υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα ακόμα και οι κομματικοί αντίπαλοι.
Όχι, δεν ήταν επειδή θεωρούν τον Αντώνη Σαμαρά ευκολότερο αντίπαλο από την Μπακογιάννη. (Άλλωστε ο μεγαλύτερος εχθρός του Γιώργου είναι… ο ίδιος του ο εαυτός!). Ήταν γιατί επιθυμούσαν έναν «καθαρό» πολιτικό ως αντίπαλο και όχι κάποιον που έχει συνδέσει το όνομά του με κάθε είδους διαπλοκές ή «εκπροσωπεί» λογιών λογιών συμφέροντα. Κακά  τα ψέματα, η οικογένεια Μητσοτάκη έχει κουράσει χρόνια τώρα όχι μόνο τους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και γενικά όλους τους Έλληνες. Τον κούρασε τον Έλληνα η διαπλοκή, τον αηδίασε. Όλοι επιθυμούσαν έναν «καθαρό» πολιτικό έστω στην αντιπολίτευση.
Ήταν όμως και ένας άλλος λόγος: είδαν επιτέλους να ανατρέπεται η καθεστηκυία τάξη πραγμάτων, όπως έχει διαμορφωθεί στην οικογενειακού τύπου κληρονομική κοινοβουλευτική δημοκρατία που βιώνουμε από τη μεταπολίτευση και μετά. Επιτέλους τέλος στην οικογενειοκρατία!
Ο Αντώνης Σαμαράς κρατάει στα χέρια του το μεγαλύτερο όπλο που θα μπορούσε να έχει οποιοσδήποτε πολιτικός στη θέση του: μια ισχυρή λαϊκή εντολή για ουσιαστική αναδιαμόρφωση της παράταξης και της πολιτικής ζωής κατ’ επέκτασιν. Τέτοια εντολή δεν την έχει κανένας από τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Ο Γεώργιος Παπανδρέου έλαβε μια κάλπικη εντολή όταν εξελέγει πρόεδρος με αντίπαλο… τον εαυτό του και μια … κίβδηλη όταν επανεπιβεβαίωση το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κόμματος που κληρονόμησε από τον πατέρα του στις εσωκομματικές εκλογές των μηχανισμών και των ιντρίγκων.
Διαπιστώνουμε με έκπληξη και κρυφή χαρά να απουσιάζουν εδώ και καιρό από το πολιτικό προσκήνιο Βουλγαράκηδες, Μεϊμαράκηδες, Σουφλιάδες, Παυλόπουλοι, Ρουσόπουλοι και άλλοι που ταλαιπώρησαν τα ώτα και τους οφθαλμούς μας, που υποτίμησαν τη νοημοσύνη μας, που έπαιξαν με τα νεύρα μας, που πλήγωσαν το φιλότιμό μας, που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη μας, που υποβάθμισαν την αισθητική μας, που …, που …, που … Φτάνει πια!
Ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με την ψήφο του κόσμου πήρε και τη σαφή εντολή να κάνει αυτό που πρέπει. Αν το καταφέρει, τότε θα έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα έναντι του εαυτού του. Θα; δώσει προοπτική στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και μια νέα πνοή στην πολιτική ζωή του τόπου. Αν δεν το καταφέρει θα κλείσει παρέα με τον Παπανδρέου την αυλαία της μεταπολιτευτικής ελληνικής πολιτικής σκηνής.
Αιτωλός
Αιτωλία

Σχόλια

  1. Πολυ καλο το σχολιο και καλως αναρτηθηκε.Ειμαι ενας Δεξιος Νεοδημοκρατης 50 ετων με πολυ αφισσοκοληση και τρεξιμο στα νιατα μου!!!Τωρα νομιζω στην Αθηνα και ο Σαμαρας συγκεκριμενα ισως δεν εχουν καταλογισει σε τι πλεονεκτικη θεση βρισκονται για να ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ η παραταξη μας οτι χλευαζαμαι και πολεμουσαμε τοσα χρονια με τους πουλημενους της γενιας του πολυτεχνειου(ΠΑΣΟΚ)να πολεμαμε 4-5 πουλημενα τομαρια της παραταξης μας κι ο Σαμαρας να ποιει ακομη??την νησσα!!!Εχει πλεονεκτημα το μοναδικο που ειχε ποτε αρχηγος της ΝΔ να μπει στο σκηνικο και να αλλαξει ολη η παραταξη και να ερθει ο χαμενος κοσμος (οπως κι εγω)οχι μαζι του αλλα ΔΙΠΛΑ του. Υ.Γ Σε σηζητηση με τα παιδια μου 22 και 24 ετων οταν κανουμε κουβεντα για την ΝΔ η απαντηση τους ειναι πια ΝΔ ρε πατερα??? που ειναι ??εγω ζοριζομαι να τους απαντησω εσεις????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.