Εκτός από τα "Τουρκικά νησιά στο Αιγαίο", υπάρχει "Βόρεια και Νότια Κύπρος";;

Το κείμενο που ακολουθεί είναι  απόσπασμα της απάντησης του Ερντογάν σε ερώτηση του δημοσιογράφου Β. ΜΟΥΡΤΗ   (ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ) Αθήνα, 14 Μαΐου 2010
"Μετά από μια εβδομάδα, έγινε το δημοψήφισμα. Τι έγινε; Η Βόρεια Κύπρος ψήφισε κατά 65% υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού, ενώ η νότια πλευρά δεν το υπερψήφισε. Το 75% των Ελληνοκυπρίων ψήφισε «όχι».
Τώρα, πού βρισκόμαστε: η Νότια Κύπρος έχει ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Βόρεια Κύπρος δεν έγινε αποδεκτή. Δηλαδή, δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις. Τι θα γίνει τώρα; Τώρα, η Βόρεια Κύπρος, σύμφωνα με τις συμφωνίες, απευθύνεται προς την Τουρκική Δημοκρατία, την εγγυήτρια δύναμη. Αυτή τη στιγμή, η Βόρεια Κύπρος έχει γίνει αποδεκτή, ως παρατηρητής, στην Οργάνωση των Ισλαμικών Χωρών"
Δείτε το σχετικό VIDEO !!

Διαβάστε τώρα τι συνέβη 2 χρόνια πριν.
Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ, ο Μανώλης Μαυρομμάτης το 2008 για ένα θέμα που είχε προκύψει:  "Αναφορά σε "Βόρεια Κύπρο"στο σχολικό ημερολόγιο Europa" , έκανε ολόκληρη φασαρία και τελικά κατάφερε να απαλειφθεί ο όρος.
Όμως 2 χρόνια μετά, ο Ερντογάν 3 φορές ανέφερε το Βόρεια και Νότια Κύπρος στην απάντηση του.
Που το ανέφερε όμως;Εντός Ελλάδας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου και Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, μετά την Ιδρυτική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.
Ήταν δίπλα στον πρωθυπουργό και μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό.
Υπάρχει άραγε επίσημα ο όρος Βόρεια και Νότια Κύπρος ;
Tον αποδεχόμαστε, ισχύει, έχει αλλάξει κάτι στην εξωτερική μας πολιτική και την διπλωματική ορολογία;
O Ερντογάν (κακώς) χρησιμοποίησε ως συνεπής Τούρκος πολιτικός την επίσημη Τουρκική ορολογία.
Εμείς τι κάναμε; 
Γιατί δεν τον διόρθωσε ο πρωθυπουργός, έστω και με έναν έξυπνο-εύσχημο τρόπο;

Εκτός και αν παράλληλα με τα "Τουρκικά νησιά στο Αιγαίο", υπάρχει "Βόρεια και Νότια Κύπρος".

Σχόλια