Γ. Σουφλιάς: "Να σταλούν στη Δικαιοσύνη όλες οι συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ"

Να σταλούν στη Δικαιοσύνη όλες οι συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ ζητά με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Γ. Σουφλιάς απαντώντας σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. «Τριανταπέντε χρόνια στην πολιτική υπηρέτησα με αποτελεσματικότητα και απόλυτη αφοσίωση το Εθνικό συμφέρον και δεν δέχομαι για καμία σκοπιμότητα να θίγεται η τιμή και η υπόληψή μου» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σουφλιάς.
Ο τέως υπουργός δηλώνει ότι διάβασε με έκπληξη το δημοσίευμα και σημειώνει «Η πηγή πληροφόρησης για την σύνταξή του (και δεν εννοώ τον συντάκτη) αποβλέπει στο να υπηρετήσει σκοπιμότητες όπως είναι: - Η δικαιολόγηση της καθυστέρησης κατασκευής των έργων - Η απαξίωση του έργου μου και της ΝΔ - Η δημιουργία καταστάσεων υποβάθμισης πολιτικών προσώπων. Το τελευταίο στο πλαίσιο μάλιστα μιας απαράδεκτα γενικευμένης ισοπεδωτικής αντίληψης οδηγεί και στον τραυματισμό της πολιτικής ζωής του τόπου με ανυπολόγιστες συνέπειες».
Ο κ. Σουφλιάς τονίζει «Όλες οι συμβάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ επί Υπουργίας μου έγιναν με διαφάνεια και σεβασμό στην Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία και είχαν την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το ίδιο ισχύει και για τις συμπληρωματικές συμβάσεις».
Ο κ. Σουφλιάς σημειώνει ακόμη ότι το σύστημα που εφάρμοσε ήταν αδιάβλητο σε αντίθεση με εκείνο που εφαρμοζόταν και δεν ήταν αποδεκτό από την ΕΕ και προσθέτει «Θεσμοθετήσαμε και εφαρμόσαμε με μεγάλη επιτυχία ένα νέο αδιάβλητο
σύστημα καθαρού μειοδοτικού διαγωνισμού και διασφαλίσαμε τις αρχές της διαφάνειας, του υγιούς ανταγωνισμού και ταυτόχρονα την μείωση του κόστους κατασκευής των έργων. Με το σύστημα αυτό κανείς δεν μπορεί να δώσει έργο σε κανέναν. Η διαδικασία δεν επιτρέπει την παραμικρή αδιαφάνεια: οι προσφορές κατατίθενται και ανοίγουν σε δημόσια συνεδρίαση, σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα ενώπιον όλων των ενδιαφερομένων και η ανάθεση του έργου γίνεται στον μειοδότη, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε με τους προηγούμενους νόμους.
Είναι απαράδεκτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας να ισχυρίζονται ορισμένοι για δικούς τους λόγους ότι έγινε διακριτική μεταχείριση στην ανάθεση των έργων. Ούτε έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει, ούτε μπορεί να γίνει με αυτόν τον νόμο. Εξάλλου υπάρχει σαφής διασπορά των αναθέσεων σε διάφορες εταιρείες αλλά και πολύ σημαντική μείωση προσφυγών στην Δικαιοσύνη και την ΕΕ. Σε όλες μάλιστα τις προσφυγές δικαιώθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ». 
ΑΠΕ

Σχόλια

  1. Επιτέλους άρχισαν να μιλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΟΥΦΛΙΑ ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΚΤΕΣ ΟΛΑ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ....ΔΙΟΡΙΣΑΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΤΛ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΝΕΛΑΚΗ.....ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΠΕΣΤΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.