Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010


ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ 
Νομίζω ότι οι πιο υπομονετικοί, οι πιο ήπιοι, οι πιο απαθείς εξ ημών θα ήθελαν να μάθουν πού πήγαν τα δισεκατομμύρια τα οποία ελλείπουν από το κράτος. Υπεύθυνα το υπουργείο Οικονομίας να ανακοινώσει πόσα χρήματα δόθηκαν από τη φορολογία μας. Πόσα κονδύλια εισέρρευσαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πόσα κεφάλαια προέκυψαν από τις ιδιωτικοποιήσεις. Και πάλι το υπουργείο Οικονομίας να ανακοινώσει πόσα έγιναν κρατικές επιχορηγήσεις και σε ποιους. Πόσα έργα πληρώθηκαν με «πανωπροίκια». Πόσα όδευσαν σε κρατικές αγορές, ας πούμε διυλιστηρίων, και γιατί. Ποια η ανάγκη...
ιδιωτικές επενδύσεις με δισεκατομμύρια, ετησίως, ζημία να περάσουν στο Δημόσιο. 

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ έλυσε το πρόβλημα της τρίτης γενεάς της οικογένειάς του. Αν δεν το κάνει η κυβέρνηση, όχι για τα πέντε τελευταία χρόνια αλλά για τα τελευταία είκοσι χρόνια, τότε το βέβαιο είναι ότι η φοροεπιδρομή που γίνεται δεν θα αποδώσει. Κανείς, αλλά κανείς, που μπορεί να κρύψει εισόδημα δεν θα σκεφτεί «πατριωτικά», όταν είναι διάχυτη η υποψία ότι όσοι είχαν κοινή τσέπη με το κράτος ζουν και βασιλεύουν και κουνούν το δάκτυλο μπροστά στο πρόσωπό του, καλώντας τον τώρα να πληρώσει αυτός εκείνα που έκλεψαν και σπατάλησαν και κατέφαγαν και μοίρασαν σε οικείους και φίλους και συνεταιράκια αυτοί! Νομίζω ότι ακόμη και ο πιο πτωχός Ελληνας που καλείται να συνεισφέρει θα ένιωθε ότι συμβάλλει στην ανόρθωση του πενομένου κράτους μας αν είχε απτές αποδείξεις ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τα μαθήματά της και επιχειρεί την ανάπτυξη. Γιατί ως τώρα η λέξη «ανάπτυξη» μόνον ως ανέκδοτο ηχεί στα αφτιά μας. Ούτε είναι ούτε εφάνη. Φόρους θεσπίσαμε. Κατάργηση κεκτημένων νομιμοποιήσαμε. Καταστολή της ζωής μας γευόμαστε. Αλλά οι επενδύσεις άφαντες. Και όσες έγιναν προηγουμένως -π.χ. υδροπλάνα- έσβησαν μέσα στην πλήρη αδιαφορία και αρπακτική γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους. Η ανεργία απειλητική. Είναι άραγε λόγος παραμυθίας ότι «θα φύγουν τώρα οι ξένοι λόγω κρίσης» και θα βρουν δουλειά οι Ελληνες; 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ο πρωθυπουργός δεν βγαίνουν να μιλήσουν με τους Πολίτες; Οχι σε οργανωμένες συγκεντρώσεις. Οχι σε κομματικές κοιλάδες. Οχι σε οργανισμούς όπου καιροφυλακτούν τα «καρφιά» μετρώντας την ένταση της σύγκρουσης των δύο παλαμών των ταλαιπώρων υπαλλήλων. Αλλά στο δρόμο. Στην καφετερία. Στο μετρό. Στο σούπερ μάρκετ. Να συνειδητοποιήσουν ότι ο Πολίτης δεν θα συνεργαστεί, δεν θα πληρώσει, αν δεν του δοθούν σωστές, έντιμες, απαντήσεις. Οι λάθρα πλουτίσαντες δεν αποτελούν μονοχρωμία. ΟΛΟΙ το ξέρουμε. Οι γάμοι και οι πανηγύρεις έχουν όνομα. ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ., αδιάφορο! 
http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=7491&catid=7
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.