Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη

 Από το Online-press

Σήμερα ο άμοιρος ελληνικός λαός κατάλαβε (ή μήπως όχι;) ότι βρίσκεται έρμαιο στα χέρια ατόμων που οι προθέσεις και οι δραστηριότητές τους συμπεριλαμβάνονται σε ένα συνεχές που κυμαίνεται από την απόλυτη αδιαφορία ως την εγκληματική δολιότητα. Διεφθαρμένοι, ανίκανοι και προδότες πολιτικοί, πληρωμένοι δημοσιογράφοι όργανα καναλαρχών και μεγαλοεκδοτών, άσπονδοι εταίροι, συντονισμένοι κερδοσκόποι, πουλημένοι συνδικαλιστάδες, εντεταλμένοι εμπρηστές, στυγνοί δολοφόνοι έχουν στήσει χορό γύρω από το σχεδόν άψυχο κουφάρι αυτού που κάποτε λεγόταν Ελλάδα.
Μια Ελλάδα που σφαδάζει, μια Ελλάδα πυρπολημένη και εξουθενωμένη που συνειδητοποιεί με το σκληρότερο τρόπο ότι το μέλλον των παιδιών της δεν είναι αβέβαιο, αλλά με μεγάλη βεβαιότητα θλιβερό και απελπιστικό.Έλληνες που έχουν χάσει την ελπίδα. Έλληνες που μέσω ελεεινών πολιτικών και οικονομικών παιχνιδιών και απροκάλυπτης προπαγάνδας και αφόρητης τρομοκρατίας από τα ΜΜΕ πείθονται ότι ακόμα και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας θεωρείται ανομία και ιεροσυλία και ότι κάνει κακό στην Πατρίδα (λέξη ξεχασμένη εδώ και πολλά χρόνια). Λες και υπάρχει πατρίδα χωρίς συνειδητοποιημένους πατριώτες…

Λες και υπάρχει Ελλάδα με καταπτοημένους και απελπισμένους Έλληνες…
Λες και υπάρχει κράτος με αποπροσανατολισμένους και απελπισμένους πολίτες…
Μη διαμαρτύρεστε, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο… Δεχτείτε, αποδεχτείτε, προσαρμοστείτε, ησυχάστε, σκύψτε το κεφάλι, πέστε ναι, μη σηκώνεστε από τον καναπέ σας, δεν είναι δική σας δουλειά, δεν ξέρετε εσείς, εμείς ξέρουμε καλύτερα…Η απροκάλυπτη προσπάθεια ελεεινών δημοσιογραφίσκων να εξισώσουν τον διαμαρτυρόμενο πολίτη με κουκουλοφόρο και τη λαϊκή οργή με εγκληματική πράξη –κι ας υπεραμύνονται τάχα του “ιερού ”δικαιώματος των πολιτών να διαδηλώσουν και να αντισταθούν- δεν πρέπει επ’ ουδενί τρόπο να κάμψει την αποφασιστικότητα των Ελλήνων για αξιοπρεπή και ειρηνική αλλά ισχυρή διαμαρτυρία και αντίσταση, ούτε να περάσει στο υποσυνείδητό τους ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και διαδηλώσεις κάνουν κακό στη χώρα.
Ο λαός μας πέρασε μέσα από πολέμους και κατοχή, μέσα από στέρηση και κακουχία χωρίς να σκύψει το κεφάλι και δεν δικαιούμαστε τώρα να κάνουμε πίσω και να αφεθούμε σε μια μοίρα που ανίερα μυαλά έχουν προκαθορίσει για μας. Το οφείλουμε στους τρεις άτυχους νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.