Προσέξτε πως μας "προετοιμάζουν"...

Διαβάστε τι γράφει ο Γερμανικός τύπος και πώς μας προετοιμάζουν για "οικονομική διακυβέρνηση".

Η οικονομική διακυβέρνηση μοναδική ευκαιρία διάσωσης του ευρώ

Σιγά-σιγά αλλά οργανωμένα και με σχέδιο. Ξεκινάνε από τις νέες δημοσκοπήσεις σε Ελλάδα και Ισπανία. 

«Εξανεμίζεται σιγά-σιγά η εμπιστοσύνη Ελλήνων και Ισπανών προς τις κυβερνήσεις τους», είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt: «Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ισπανοί δεν  εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις τους λόγω των περικοπών. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε δημοσιεύθηκαν και στις δύο χώρες δημοσκοπήσεις, στις οποίες φαίνεται ότι και οι δύο σοσιαλιστικές κυβερνήσεις χάνουν την στήριξη των πολιτών τους. «Στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά μία δημοσκόπηση, απολαμβάνει ακόμη της εμπιστοσύνης των πολιτών του, σε μία άλλη φαίνεται αντίθετα να συρρικνώνεται η εμπιστοσύνη του λαού προς το πρόσωπό του. Και στις δύο δημοσκοπήσεις μειώνεται, όμως, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην αντιπολίτευση, που δεν ψήφισε το πακέτο των περικοπών στη βουλή»

«Δεύτερη εκκίνηση, τελευταία ευκαιρία», είναι ο τίτλος των Financial Times Deutschland εν όψει των συνόδων Eurogroup και ECOFIN: «Εάν θέλουμε να επιβιώσει το ευρώ, τότε η ΟΝΕ χρειάζεται νέο πλαίσιο. Η ΟΝΕ δεν πρέπει να μετεξελιχθεί σε μηχανισμό εξυγίανσης των δημοσιονομικών και αποπληρωμής χρεών.» Αυτή η πεποίθηση δεν πρέπει όμως να μείνει στο επίπεδο των διακηρύξεων, αλλά πρέπει να περάσει τώρα στο επίπεδο της υλοποίησης.
Πρέπει να γίνουν συγκεκριμένες σκέψεις και προτάσεις: Ποιοι θα είναι π.χ. οι θεσμοί και τα όργανα που θα ασκούν την εποπτεία σε μια κοινή δημοσιονομική πολιτική; Ποιο ρόλο θα παίξουν τα δημοκρατικά εκλεγμένα εθνικά κοινοβούλια; Ο χρόνος πιέζει, οι πολιτικοί πρέπει να προχωρήσουν τώρα στις αλλαγές.»

Τι μας λένε όλα αυτά σύμφωνα με τα πιο πάνω δημοσιεύματα, οι κυβερνήσεις έχουν αποτύχει, οι πολίτες δεν τις εμπιστεύονται, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν...
Η ΟΝΕ δεν θα πρέπει να ασχολείται μόνο την αποπληρωμή των χρεών, πρέπει να αναβαθμισθεί και να λειτoυργεί σε νέο πλαίσιο. Είδατε τι λένε;
Ποιο ρόλο θα παίξουν τα δημοκρατικά εκλεγμένα εθνικά κοινοβούλια; 
Ο χρόνος πιέζει, οι πολιτικοί πρέπει να προχωρήσουν τώρα στις αλλαγές.»
Απλή η συλλογιστική τους, μάλλον αστεία και υπεραπλουστευμένη θα έλεγα.
Δεν εμπιστεύεται, μας λένε, ο κόσμος τα κόμματα γενικώς... οπότε τώρα να γίνουν οι αλλαγές άμεσα, για να πάμε πού ;
Σε μια οικονομική διακυβέρνηση.
Αυτό δηλαδή που έλεγε και ο πρωθυπουργός μας στο «Meeting the challenges through leadership strategy» (28 Απριλίου 2010)

Γ. Παπανδρέου : "Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα."

Δείτε και το σχετικό Video

Σχόλια

  1. H Παγκόσμια κρίση οδηγεί στην παγκοσμια διακυβέρνηση. Αν όμως δεν τούς κάτσει προβλέπεται να την κάνουν γιά άλλον πλανήτη και γι' αυτό και προσπαθούν να κάνουν τον Άρη κατοικίσιμο...
    ΕΠΏΝΥΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.