Ο Γιώργος είναι αποφασισμένος να δώσει ό,τι έχει αποφασίσει να δώσει....

Άλλη μια ένδειξη (ή μήπως απόδειξη;) της αλλαγής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αποτελεί και η αντίδραση του υπουργείου Άμυνας στην πρωτοφανή τουρκική πρόκληση της περασμένης Τρίτης, όταν δηλαδή ελληνικό μεταφορικό αεροσκάφος και στη συνέχεια δύο σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών κλήθηκαν μέσω ασυρμάτου από τουρκική φρεγάτα να δηλώσουν το μεν μεταφορικό «την πρόθεσή του», τα δε μαχητικά την «ταυτότητά τους».
Κι όλα αυτά επειδή η τουρκική φρεγάτα θεώρησε τη διεθνή θάλασσα και τον διεθνή αέρα του Αιγαίου στην περιοχή άσκησής της «τουρκική επικράτεια»!
Ξέρετε ποια ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας;
Με επίσημη ανακοίνωσή του «δεν τα αξιολογεί από στρατιωτικής πλευράς ως ιδιαίτερης βαρύτητας»!
Είπατε τίποτα για... περιορισμένη εθνική κυριαρχία;
Αποφασισμένος ο Γιώργος!
Ότι η αλλαγή, η εγκατάλειψη της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής 50 χρόνων είναι περίπου δεδομένη, το θεωρούν σίγουρο και στελέχη του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, τα οποία μάλιστα τον γνωρίζουν καλά.
«Ο Γιώργος είναι αποφασισμένος να δώσει ό,τι έχει αποφασίσει να δώσει», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.
Το ζήτημα βέβαια είναι μέχρι πού θα το φτάσει.
Διότι αυτή η πολιτική του κατευνασμού, δοκιμασμένη κι αποτυχημένη οικτρά, οδήγησε τον Ερντογάν (πέραν των άλλων):
Να επιχειρήσει άλλη μια ωμή παρέμβαση, κάνοντας μέχρι... υποδείξεις στην αντιπολίτευση να βοηθήσει την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης! Και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σ’ αυτήν την προκλητικότατη παρέμβασή του ο Γ. Παπανδρέου επίσης παρέμεινε άφωνος!
Να μας πει προκλητικότατα ότι... οι Ελληνοκύπριοι είναι που φταίνε για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, επειδή είπαν το 2004 το περήφανο ΟΧΙ στο διχοτομικό έκτρωμα Ανάν! Και εδώ ο Γιώργος παρέμεινε άφωνος!
• Να θέσει εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Δυτ. Θράκη. Και εδώ ο Γιώργος παρέμεινε άφωνος!
(Παρόν)

online-press

Σχόλια