Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Άλλαξε η Ατζέντα στα Ελληνο-Τουρκικά;;;

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του έκανε δηλώσεις στα Τουρκικά ΜΜΕ και έδωσε ειδήσεις.

«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου μπορούμε να πάμε στη Χάγη», είπε ο κ Erdogan στους δημοσιογράφους .

Μπορεί να κάνω λάθος αλλά είχα την εντύπωση ότι διαχρονικά η Ελληνική Εξωτερική Πολιτική αναγνώριζε ΕΝΑ μόνο θέμα στις σχέσεις μας με την Τουρκία.
Αυτό της Υφαλοκρηπίδας.
Τώρα βλέπουμε ότι ο κ. Erdogan μιλά και για τον εναέριο χώρο...
Μια και μιλάμε για τον Ε.Χ ,είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός «Παράλληλα, ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα, τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)»

Συγχωρήστε την καχυποψία αλλά στα δικά μου Ελληνικά αυτό το "ΑΜΟΙΒΑΙΑ" σημαίνει ότι τα Τουρκικά F-16 θα αναφέρουν σχέδιο πτήσης στις Ελληνικές αρχές για να πετούν στο Αιγαίο , αλλά και τα Ελληνικά F-16 θα αναφέρουν σχέδιο πτήσης στις ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ αρχές για να πετούν στο Αιγαίο !!!
Αν αυτό δεν σημαίνει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί...
Η Ελληνική κυβέρνηση πώς θα απαντήσει σε αυτά;;;
Θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι από τα παραπάνω σαν "win - win" όπως αναφέρει ο κ. Erdogan ότι θα είναι μία τέτοια συμφωνία;;;

Η Ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει στο σκοτάδι τους Έλληνες.
Οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια σε αυτά που δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. 
 
Από: antilogos-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.