Ο δρόμος για την κόλαση είναι στημένος με καλές προθέσεις.

http://www.newsit.gr/files/Image/15-03/resized/kammenos_510_355.jpgΑπειλή για τη δημοκρατία ο Καλλικράτης!
Εδώ να πάρετε χαμπάρι και η Κυβέρνηση και ορισμένοι άλλοι κύκλοι που ψηφίζουν μαζί τον «Καλλικράτη» και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Αυτή την ομιλία πρέπει να την διαβάσετε!!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Και εγώ σας ευχαριστώ.
Το λόγο έχει ο κ. Παναγιώτης Καμμένος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακούω αυτές τις ημέρες τις συζητήσεις και τις αγωνίες των συναδέλφων όλων των περιοχών της Ελλάδος που εκφράζουν τις διαφωνίες τους γι’ αυτό το σχέδιο. Όμως, αυτό το σχέδιο δεν είναι απλώς μία τακτοποίηση των περιφερειακών προβλημάτων ή μείωσης των εξόδων. Αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου ανατροπής της δημοκρατίας στη χώρα μας. Αποτελεί ένα από τα σκέλη, μετά την ένταξη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην οικονομική κατάρρευση της πατρίδος μας, προκειμένου να καθυποταχτεί η φωνή των πολιτών. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο και θα οδηγήσει -σημειώστε αυτό που λέω σ’ αυτή τη συζήτηση- στις επόμενες δημοτικές εκλογές οι γόνοι των μεγάλων πολιτικών οικογενειών να θωρακιστούν πίσω από την ταμπέλα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο δρόμος για την κόλαση είναι στημένος με καλές προθέσεις. Ο «Καλλικράτης» είναι εκείνο το σχέδιο νόμου που τακτοποιεί μεν ορισμένα θέματα, διαλύει τοπικές κοινωνίες κατά τους τοπικούς παράγοντες και τους ίδιους τους Βουλευτές της συμπολίτευσης, αλλά ετοιμάζει ένα σώμα ψηφοφόρων εθελοντών της τάξης των 580.000 μεταναστών, οι οποίοι θα κατευθύνονται προκειμένου να εκλέγουν συγκεκριμένους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα είναι οι γόνοι των πολιτικών τζακιών, που εδώ μέσα πλέον δεν έχουν θέση και δεν τους ανήκει ο ελληνικός λαός.

Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται μέσα από τον «Καλλικράτη» και μετά την παράνομη ψήφιση της συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που δεν μπορεί να ψηφιστεί με λιγότερους από 180 Βουλευτές, γιατί ανατρέπει το Σύνταγμα της πατρίδας μας, το σχέδιο «Καλλικράτης» οδηγεί στην αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Και επειδή εκείνοι, οι οποίοι βλέπουν να ανοίγονται πλέον οι ασκοί του Αιόλου, να αποκαλύπτονται ονόματα, λογαριασμοί των επίορκων και επίορκοι απ’ όλες τις πλευρές, θα δείτε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι εκλεγμένοι Βουλευτές από τον ελληνικό λαό, δεν είναι εκείνοι που ξεκίνησαν κάνοντας μάχη και εκπροσωπώντας σ’ αυτήν εδώ την Αίθουσα τους Έλληνες πολίτες, αλλά είναι εκείνοι οι οποίοι ζουν μέσα στο ανθυγιεινό περιβάλλον των εκάστοτε πρωθυπουργικών γραφείων. Είναι οι διορισμένοι που παραμένουν επί Νέας Δημοκρατίας, επί ΠΑ.ΣΟ.Κ., επί οικουμενικών. Είναι εκείνοι, οι οποίοι οδηγούν από τα χειραγωγημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους πολίτες να λένε «να καεί το Κοινοβούλιο». Είναι εκείνοι οι οποίοι βγάζουν από τα δελτία των ειδήσεων τα οικονομικά των Βουλευτών -και εμείς συμφωνήσαμε μόνοι μας να τα μειώσουμε και στις εξεταστικές επιτροπές δεν παίρνει κανείς φράγκο- αλλά παράλληλα οι μισθοί τους είναι παχυλοί. Είναι εκείνοι που έρχονται εδώ και προσβάλλουν το Κοινοβούλιο, όπως ο κ. Βουρλούμης, ο διοικητής του Ο.Τ.Ε., ο οποίος διώκεται για απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Βάζει τον Ο.Τ.Ε. να πληρώνει τον δικηγόρο του, που είναι ο ίδιος με του Χριστοφοράκου που έδινε τις μίζες και στον κ. Μαντέλη. Και την ίδια στιγμή παραμένει προστατευόμενος του κ. Παπανδρέου, όπως ήταν και προστατευόμενος και του κ. Σουφλία επί Νέας Δημοκρατίας. Ο υποδιοικητής του μόνο ο κ. Αϊβάλης που πάνε να τοποθετήσουν τώρα, έχει μισθό 380.000 ευρώ το χρόνο, 100.000 ευρώ το χρόνο μπόνους, απεριόριστη πιστωτική κάρτα, αυτοκίνητο, stock option, αμοιβές του Δ.Σ.
Και η προσπάθεια φίμωσης του ελληνικού λαού δεν γίνεται μόνο μέσω της δυσφήμισης των αγνών Βουλευτών, εκείνων που είναι αγνοί, αλλά γίνεται και μέσω της φίμωσης του διαδικτύου. Μας ανακοίνωσε ο κ. Πεταλωτής -και κύριε Υπουργέ, θέλω να πάρετε θέση- πριν μια εβδομάδα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα καινούργια, τα ηλεκτρονικά, τα οποία δυσφημούν οι πολίτες. Και μέσα σε μια εβδομάδα βγαίνει παράνομη δικαστική απόφαση -χθες το βράδυ- και κλείνει το μεγαλύτερο μπλοκ το «troktiko». Απειλούνται με αγωγές όσοι καταγγέλλουν τα σκάνδαλα, όπως ο Μπαριτάκης ο συνδικαλιστής του Ο.Τ.Ε. που κατέθεσε στην εξεταστική. Διώκονται από τον ΟΣΕ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Γίνεται μια προσπάθεια αλλοίωσης ουσιαστικά της δημοκρατίας στη χώρα μας.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Και εγώ θα μιλήσω ευθέως και καθαρώς. Όταν ο κ. Μαντέλης -και μιλώ για τον κ. Μαντέλη που αποκαλύφθηκε και ομολόγησε χθες, γιατί μέχρι το τέλος θα ομολογήσουν και άλλοι- ήταν στο γραφείο του κ. Σημίτη προστατευόμενος. Από διοικητής του Ο.Τ.Ε. πήγε εν συνεχεία Υφυπουργός και στο γραφείο του τέως Πρωθυπουργού.
Εδώ μέσα σ’ αυτό το Κοινοβούλιο ο Δημήτρης ο Βουνάτσος, ο Κώστας ο Μπαντουβάς, αγωνιζόντουσαν μαζί με Βουλευτές απ’ όλες τις πτέρυγες, από το Κ.Κ.Ε. μέχρι τη Νέα Δημοκρατία τότε. Αγωνιζόμασταν για την υπόθεση των Κούρδων. Πηγαίναμε και μας συλλαμβάνανε, στην Ίμβρο και στην Τένεδο. Αγωνιζόμασταν για να μην υπάρξει βομβαρδισμός στη Σερβία. Τους εξαφανίσανε. Τους βλέπετε πουθενά; Ποιοι τους εξαφανίσανε; Οι «μαντέληδες». Και «μαντέληδες» υπάρχουν σε όλα τα κόμματα εξουσίας.
Αυτούς πρέπει, συνάδελφοι, να κυνηγήσουμε και σ’ αυτούς δεν πρέπει να επιτρέψουμε να προχωρήσουν μέσω του «Καλλικράτη» για να γίνουν δημοτικοί άρχοντες με κομματικά κριτήρια, για να γλιτώσουν.
Γίνεται ένας πόλεμος. Στα Δωδεκάνησα θα ζητάνε από τον Καστελλοριζιώτη για να πάει στην έδρα της περιφέρειά του, στη Σύρο, να κάνει τριάντα δύο ώρες ταξίδι. Πέντε μέρες θέλει ο Καστελλοριζιώτης για να μπορέσει να τακτοποιήσει μια υπόθεσή του στην περιφέρεια. Στην Κρήτη γίνεται πόλεμος. Στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι επίσης. Το ενώνουν, λέει, με δήμους των βουνών. Στην Αρναία, σε όλη την Ελλάδα. Στην Ικαρία βάζουν πρωτεύουσα τον Άγιο Κήρυκο, όπου δεν έχει λιμάνι να δέσει το βαπόρι. Και δεν βάζουν τον Εύδηλο που είναι στη μέση του νησιού. Ο άνθρωπος που μένει στο Καρκινάγρι για να πάει στον Άγιο Κήρυκο θέλει τρεισήμισι ώρες με το αυτοκίνητο, αν έχει αυτοκίνητο. Οι Ικαριώτες δεν έχουν αυτοκίνητα. Οι Ικαριώτες έχουν χωματόδρομους ακόμη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Πρέπει να ολοκληρώσετε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ολοκληρώνω, κυρία Πρόεδρε.
Εάν, λοιπόν, μπει η πρωτεύουσα εκεί με αυτά τα «ιστορικά» που κάνετε, που τακτοποιείτε ρουσφετολογικά το ένα ή το άλλο θέμα, το νησί θα πάψει να έχει επικοινωνία. Γιατί το επιδοτούμενο δρομολόγιο είναι από το λιμάνι της πρωτεύουσας του δήμου μέχρι το περιφερειακό κέντρο. Θα πιάσει το χειμώνα με εννιά μποφόρ τον Άγιο Κήρυκο βαπόρι, όταν υπάρχει καινούργιο λιμάνι στον Εύδηλο;
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)
Αυτά τα λέω γιατί αυτά είναι τα μικρά σ’ αυτό το νομοσχέδιο. Όμως για τις τοπικές κοινωνίες είναι τεράστια.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Παρακαλώ ολοκληρώστε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εδώ να πάρετε χαμπάρι και η Κυβέρνηση και ορισμένοι άλλοι κύκλοι που ψηφίζουν μαζί τον «Καλλικράτη» και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Σας ευχαριστώ. Ο χρόνος σας τελείωσε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: .ότι η Βουλή εδώ από κόμματα εκτός από κάθετα, χωρίζεται και οριζόντια. Εάν χρειαστεί θα το κάνουμε με τα εννιά εκατομμύρια Έλληνες και τη συνείδησή μας.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
σσΟ: Θυμίζουμε γραφείο τύπου του Καμμένου τώρα τελευταία. Ας τα πει και άλλος αυτά και εμείς πρώτοι θα τον προβάλλουμε.

Σχόλια