Αυτό είναι το σωστό: "Τουρκικά παράλια και Ελληνικά νησιά του Αιγαίου".

Για να δείτε ποιος είναι ο σωστός τρόπος-έκφραση για να αναφερθεί κανείς στο θέμα του Αιγαίου, διαβάστε απόσπασμα του πιο κάτω άρθρου του axiaplus.gr .

"9η Οικονομική Συνάντηση τουρκικών παραλίων και ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
Η 9η Οικονομική Συνάντηση Τουρκικών Παραλίων Αιγαίου και Ελληνικών Νήσων του Αιγαίου που διεξήχθηκε σήμερα (16/2/2010) στην Αθήνα με τη συμμετοχή 200 Τούρκων επιχειρηματιών και επικεφαλής τον υπουργό Επικρατείας της Τουρκίας και αρμόδιο επί θεμάτων Εξωτερικού Εμπορίου κ. Μεχμέτ Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και την παρουσία από ελληνικής πλευράς της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κας Λούκα Κατσέλη, και του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπύρου Κουβέλη, χαρακτηρίστηκε ιστορική στιγμή για τις δύσκολες προκλήσεις του μέλλοντος που αντιμετωπίζουν οι δύο γειτονικές χώρες"


"Τουρκικά  παράλια και Ελληνικά νησιά του Αιγαίου".
Αυτός είναι ο επίσημος και σωστός όρος, εξάλλου αυτή την ορολογία χρησιμοποιούν και οι Τούρκοι....
Έτσι θα έπρεπε να αναφερθεί ο κ. πρωθυπουργός στο θέμα και όχι να λέει:
"Να μπορούμε να μιλάμε μόνο για το πόσοι τουρίστες Τούρκοι και άλλοι από άλλες περιοχές της γης, θα έρθουν στα νησιά μας Ελληνικά ή Τούρκικα νησιά .."

Γιατί στην γλώσσα της διπλωματίας η όποια λέξη-έκφραση, ποτέ δεν ξέρεις, γιατί, πότε και πως πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Σχόλια

  1. Ο Ιούδας τουλάχιστον είχε τύψεις και κρεμάστηκε.... αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε, αυτούς πρέπει να τους βοηθήσουμε εμείς! ούτε για να αυτοκτονήσουν από τύψεις δεν είναι άξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.