Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας στη Βουλή του Αντώνη Σαμαρά

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή:

«Ζούμε, κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κρίσιμες στιγμές. Θέλω, πρώτα, να εκφράσω τη συντριβή μου και την οδύνη της Παράταξής μας, για τα αθώα θύματα του φανατισμού και της τυφλής βίας. Αυτό που συνέβη δείχνει, όχι μόνο ότι τα ακραία στοιχεία τρομοκρατούν το Λαό, αλλά και τον δολοφονούν. Είμαστε εδώ όλες οι παρατάξεις για να εκφράσουμε τη βούλησή μας για τη διασφάλιση της Δημοκρατίας, που λειτουργεί με βάση θεσμούς και κανόνες.
Σας καλώ, λοιπόν, να σφυρηλατήσουμε την ενότητά μας και την υπευθυνότητά μας, μακριά από αυτοαναγορευόμενους υπερασπιστές του Λαού. Ως σύστημα, δηλαδή, Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, στο οποίο πιστεύουμε και εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Από κοινού να σηκώσουμε το ανάστημά μας.
Διαφορές μπορεί να υπάρχουν, ναι.
Στη Δημοκρατία υπάρχει χώρος για διαφωνία, ναι.
Στη Δημοκρατία υπάρχει χώρος για διαμαρτυρία, ναι.
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχει, όμως, χώρος για βία.
Άλλο, λοιπόν, οι πολιτικές διαφωνίες και άλλο οι εθνικές μας ευθύνες.
Ας αποκρούσουμε, λοιπόν, εκείνους που θέλουν να καθυποτάξουν τη λαϊκή κυριαρχία σε εξωθεσμικές επιδιώξεις. Εμείς είμαστε εδώ, σήμερα, ως Βουλή των Ελλήνων, οι εγγυητές της ομαλότητας.
Αυτός ο τόπος έχει περάσει χειρότερα, κύριε Πρόεδρε. Οφείλουμε να κρατήσουμε την ομοψυχία μας και την ψυχραιμία μας και να μην γίνουν αυτές οι ώρες τραγικότερες.
Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός δέχεται να γίνει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Υποθέτω θα είναι για λόγους σύμπνοιας και σφυρηλάτησης της εθνικής ενότητας.
Αυτό το Συμβούλιο, πλέον, αποκτά άλλωστε και μια νέα διάσταση. Και θέλω, κ. Πρόεδρε, να τελειώσω λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία που έχει αγωνιστεί για τον Τόπο, για τη Δημοκρατία και για τις ελπίδες του Ελληνικού Λαού, θα είναι εκείνη η οποία θα πρωταγωνιστήσει σ’ αυτή τη μάχη για Εθνική ενότητα, σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.