Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Σε κρίση η Ευρωπαϊκή Ένωση ;;

Ξέσπασμα Μπαρόζο κατά του πολιτικού κόσμου της Γερμανίας

Σκληρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης Μέρκελ αλλά και του πολιτικού κόσμου της Γερμανίας διατυπώνει ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του προς την Frankfurter Allgemeine Zeitung που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επιρρίπτει στους Γερμανούς πολιτικούς ότι δεν κατέβαλαν  τις δέουσες προσπάθειες για να προασπίσουν το ευρώ, ενώ δεν είπαν με απόλυτη σαφήνεια στους πολίτες της Γερμανίας ότι η χώρα τους είναι μέχρι σήμερα η μεγάλη κερδισμένη από την καθιέρωση του κοινού νομίσματος. Ο κ. Μπαρόζο διερωτήθηκε εάν η γερμανική κοινή γνώμη γνωρίζει ότι από τα 134 δισ. ευρώ του εμπορικού πλεονάσματος της Γερμανίας το 86%, δηλαδή 115 δισ. ευρώ, προέρχεται από το εμπόριο με χώρες της ΕΕ. «Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν στη Γερμανία πολλές δυνατές φωνές που να εξηγούν στην κοινή γνώμη της χώρας τη σημασία του ευρώ. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις αναφορικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Μπαρόζο επισήμανε ότι οι αγορές διέγνωσαν αντιφατικά μηνύματα από την ΕΕ. Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε αρχικά την εντύπωση ότι δεν θέλει να συμπαρασταθεί στην Ελλάδα, είπε.
Τέλος, ο πρόεδρος της Κομισιόν εμφανίζεται επιφυλακτικός στην επιδίωξη του Βερολίνου να καταστήσει αυστηρότερο το Σύμφωνο Σταθερότητας με αλλαγή των συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.