Το πολιτικό άλλοθι μιας χρεωκοπίας και αντιστρόφως…


Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα υποστηρίξει ότι η χρεωκοπία της χώρας μας αποτελεί σταθερή πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων από τη μεταπολίτευση έως σήμερα.
Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει μελετήσει ιστορία ποτέ του, αρκεί και μόνη η απλή λογική για να καταλάβει ότι ο οικονομικά ασθενής, ο οικονομικά εξαρτημένος, ο οικονομικά εγκλωβισμένος είναι αυτός που θα ενδώσει ευκολότερα σε οτιδήποτε του ζητηθεί είτε με τη μορφή παραχωρήσεων είτε με τη μορφή εξυπηρετήσεων είτε όπως αλλιώς του ζητηθεί.
Η Ελλάδα λοιπόν έπρεπε να πτωχεύσει ώστε να υποχρεωθεί:
  1. Να διευθετήσει σε βάρος της τις όποιες διαφορές με τους γείτονές της.
  2. Να προβεί σε δωρεάν παραχώρηση του ορυκτού της πλούτου.
  3. Να εκχωρήσει στρατηγικής σημασίας υποδομές της για εκμετάλλευση από μεγάλα οικονομικά ή άλλα συμφέροντα.
  4. Να εξασθενήσει το γεωστρτηγικό της ρόλο στη Βαλκανική και στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο πρωθυπουργός πριν από λίγο καιρό το είχε πει εντελώς ωμά: «η χώρα λόγω των οικονομικών της προβλημάτων αδυνατεί να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο ακέραιο».
Οι εργολάβοι της λαϊκής χειραγώγησης και τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης φρόντισαν επιμελώς και έθαψαν κυριολεκτικώς την είδηση αυτή περνώντας της στα «ψιλά», σα να επρόκειτο για κάτι εντελώς φυσιολογικό ή ασήμαντο ή – τέλος πάντων – για κάτι που δεν μας αφορά!
Η επίσκεψη Ερντογάν ήρθε να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος παραδέχτηκε (για πρώτη φορά επισήμως) ότι υπάρχουν διαφορές (εννοεί εδαφικές και άλλες) που θα πρέπει να επιλυθούν με τη συνδρομή τρίτων, οι οποίοι είναι εντεταλμένοι γι’ αυτό το σκοπό!
Σελίδες επί σελίδων χρειάζονται για να σχολιαστούν τα παραπάνω. Πολύ φοβάμαι ότι η επίσκεψη Ερντογάν προαλείφει νέα «Ίμια» σε κάποιο σημείο του Αιγαίου για τη δημιουργία τετελεσμένου που θα οδηγήσει στη διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών από κάποιο Διεθνές δικαστήριο ή κάτι παρόμοιο. Άξιο απορίας είναι και το γεγονός ότι άνθρωποι τους οποίους ο Ελληνικός λαός θα έπρεπε να έχει ενταφιάσει πολιτικά με την ψήφο του από χρόνια, εξακολουθούν να ταλαιπωρούν και να μιαίνουν με την παρουσία τους την πολιτική  – και όχι μόνο – ζωή της πατρίδας μας.
Αιτωλός

Aιτωλία

Σχόλια

  1. ΕΥΣΤΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.ΑΣ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.