Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Κολέγια: αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτωνΆνοιξε ο δρόμος για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων κολεγίων, μετά και τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει νέους όρους στη διαδικασία αδειοδότησης των κολεγίων.
Σε αυτό το πλαίσιο θα επανεξεταστούν οι άδειες που δόθηκαν, παραμονές εκλογών, από την πρώην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σε 33 κολέγια και στα παραρτήματα τους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτό που πρέπει να εξεταστεί τώρα είναι το θέμα της αντιστοίχησης των κολεγίων με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.
Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας έχει αφήσει να εννοηθεί ότι τα πτυχία των κολεγίων θα ενταχθούν στα επίπεδα 5 ή 4 που προορίζονται για τους φορείς μεταλυκειακής εκπαίδευσης, όπως είναι για παράδειγμα τα ΙΕΚ, και όχι στο επίπεδο 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.