Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Προτιμούν την αποχή οι Σοσιαλδημοκράτες

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαβουλεύσεις των κυβερνητικών κομμάτων CDU/CSU, FDP με τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες για την σύνταξη κοινού ψηφίσματος που θα συνοδεύει το νομοσχέδιο για την βοήθεια προς την Ελλάδα 

Όπως μεταδίδει το dpa, επικαλούμενο κύκλους των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της φορολόγησης των χρηματιστηριακών συναλλαγών, το οποίο θέτει ως όρο το SPD για να ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη βοήθεια.
Προτιμούν την αποχή οι Σοσιαλδημοκράτες
Αυτό σημαίνει ότι στην αυριανή ψηφοφορία οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα υποστηρίξουν το πακέτο στήριξης και θα προτιμήσουν την αποχή, όπως  ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΚΟ του SPD, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Έτσι, πέφτει στο κενό η πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ να «ανεβάσει στο τρένο» την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να ψηφιστεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία το αντιδημοφιλές νομοσχέδιο. Είχε προηγηθεί συνάντηση σήμερα το πρωί της Άγκελα Μέρκελ με τους προέδρους των Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων, στη διάρκεια της οποίας είχε διαφανεί προσέγγιση μεταξύ των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.