Προτιμούν την αποχή οι Σοσιαλδημοκράτες

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκαν οι διαβουλεύσεις των κυβερνητικών κομμάτων CDU/CSU, FDP με τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες για την σύνταξη κοινού ψηφίσματος που θα συνοδεύει το νομοσχέδιο για την βοήθεια προς την Ελλάδα 

Όπως μεταδίδει το dpa, επικαλούμενο κύκλους των κοινοβουλευτικών ομάδων, οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της φορολόγησης των χρηματιστηριακών συναλλαγών, το οποίο θέτει ως όρο το SPD για να ψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη βοήθεια.
Προτιμούν την αποχή οι Σοσιαλδημοκράτες
Αυτό σημαίνει ότι στην αυριανή ψηφοφορία οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα υποστηρίξουν το πακέτο στήριξης και θα προτιμήσουν την αποχή, όπως  ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΚΟ του SPD, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Έτσι, πέφτει στο κενό η πρωτοβουλία της καγκελαρίου Μέρκελ να «ανεβάσει στο τρένο» την αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να ψηφιστεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία το αντιδημοφιλές νομοσχέδιο. Είχε προηγηθεί συνάντηση σήμερα το πρωί της Άγκελα Μέρκελ με τους προέδρους των Σοσιαλδημοκρατών και Φιλελευθέρων, στη διάρκεια της οποίας είχε διαφανεί προσέγγιση μεταξύ των κομμάτων.

Σχόλια