Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Ψηφίζουν οι φοιτητές


Με εκδηλώσεις στις σχολές, όλες τις τελευταίες ημέρες, οι φοιτητικές παρατάξεις επιχείρησαν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φοιτητών για να προσέλθουν σήμερα στις κάλπες.
Αν και οι φοιτητικές εκλογές γίνονται φέτος σε ιδιαίτερα φορτισμένο κοινωνικά κλίμα, ορισμένοι υποστηρίζουν ότι έως τώρα δεν φαίνεται να τονώνεται το ενδιαφέρον της μεγάλης πλειονότητας των φοιτητών για συμμετοχή στις εκλογές. Ωστόσο, πολλοί εκπρόσωποι των παρατάξεων υποστηρίζουν ότι η οικονομική συγκυρία και οι επιλογές των κομμάτων θα βρουν αντίκτυπο στο αποτέλεσμα των εκλογών. Πάντως, οι φοιτητικές παρατάξεις παρουσίασαν τις προτάσεις τους και απευθύνουν κάλεσμα να προσέλθουν οι συνάδελφοι τους στις κάλπες για να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδικασία. Βέβαια, αντίπαλος στη συμμετοχή δεν αποκλείεται να είναι και το ότι διεξάγονται παραμονές της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου.
Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη δημοσιοποιήσει οι παρατάξεις, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ κατεβαίνει στις εκλογές με κεντρικό ζήτημα την οικονομική κρίση, που συνδέεται με το Πανεπιστήμιο και τον φοιτητή. Η ΠΑΣΠ με κεντρικό ζήτημα τη συμμετοχή των φοιτητών ως να πάρουν οι νέοι στα χέρια τους το μέλλον.
Εκπρόσωποι του Μετώπου Αγώνα των Σπουδαστών, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, καλούν τους φοιτητές «να απορρίψουν τον εκφυλισμό για τον οποίο ευθύνονται οι δύο παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ», ενώ οι εκπρόσωποι της Σπουδάζουσας Νεολαίας του Συνασπισμού θίγουν, εκτός των άλλων, και ζητήματα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων των κολεγίων, που -όπως λένε- είναι πρόκληση για τους αποφοίτους των Πανεπιστημίων. Η παράταξη της ΕΑΑΚ (Ενιαία Αριστερή Ανεξάρτητη Κίνηση), θέτει, εκτός απο την οικονομική κρίση, αυτά καθεαυτά τα προβλήματα της εκπαίδευσης και ζητεί απο τους φοιτητές να συρρικνώσουν τις δυνάμεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ.
Οι κάλπες, πάντως, θα ανοίξουν νωρίς το πρωί και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου. Αν και οι φοιτητές λένε ότι θέλουν να συγκροτήσουν και πάλι την ΕΦΕΕ, ελάχιστοι είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί φέτος να προκύψουν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα. 

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.