Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Στην Ελλάδα και αλλού...


Τον Απρίλιο απαγορεύτηκε στο Βέλγιο η μπούρκα και το νικάμπ. Την Τετάρτη ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Γαλλίας νομοσχέδιο που επίσης απαγορεύει τις εν λόγω μουσουλμανικές ενδυμασίες.

Στο Βέλγιο απαγορεύεται ήδη η μπούρκα και το νικάμπ, ενώ η κυβέρνηση Σαρκοζί ετοιμάζεται με ειδικό νομοσχέδιο να τα απαγορεύσει και στη Γαλλία.
Τί είναι αλήθεια μπούρκα και νικάμπ;

Πρόκειται για είδη μουσουλμανικής γυναικείας αμφίεσης. Η μεν μπούρκα καλύπτει ολόκληρο το σώμα κάνοντας μια μικρή εξαίρεση στα μάτια που καλύπτονται από ένα δικτυωτό ύφασμα. Το δε νικάμπ είναι επίσης πλήρης κάλυψη του σώματος, αλλά με ολόμαυρη αμφίεση που αφήνει μπροστά στα μάτια μια μικρή σχισμή. Στη Γαλλία εκτιμάται ότι μπούρκα και νικάμπ φορούν γύρω στις 100.000 γυναίκες, στη Γερμανία γύρω στις 100. (Deutsche Welle)

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στην Ευρώπη, εμείς ζούμε στον "απόηχο" της "επιτυχημένης" (για ποιον άραγε) επίσκεψης Ερντογάν και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το νέο τζαμί στην Αθήνα.

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα και αλλού....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.