Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Θα μας τρελάνουν αυτοί οι Γερμανοί....

«Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα!» 

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt (Χάντελσμπλατ), μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές εφημερίδες της Ευρώπης, προτρέπει σήμερα τους αναγνώστες της να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα

Σε επιστολή προς τους αναγνώστες της, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, οι δυο αρχισυντάκτες επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής. Και εμείς ασκούμε κριτική, αλλά με σύνεση, και εμείς θέλουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά στο πλαίσιο των ισχυουσών συνθηκών της Λισαβόνας. Γιατί γνωρίζουμε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση είναι το καλύτερο κομμάτι της γερμανικής ιστορίας.

«Με το πακέτο μέτρων η κυβέρνηση στην Αθήνα στέλνει ένα μήνυμα που αξίζει το σεβασμό μας. Γιατί μπορεί οι Έλληνες να έχουν αμαρτήσει, αλλά έχουν μετανιώσει…».

«Η βοήθεια δεν μπορεί όμως να περιοριστεί σε μια ενίσχυση μεταξύ κρατών. Χρειαζόμαστε παράλληλα μια Ευρώπη των πολιτών που θα δώσει στους Έλληνες μια προκαταβολή, μια προκαταβολή εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο στόχος της καμπάνιας ‘Αγοράστε ελληνικά κρατικά ομόλογα’. Εμείς αγοράσαμε την Παρασκευή ομόλογα αξίας 8 χιλιάδων ευρώ».

Την σχετική καμπάνια υπογράφουν δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι.
Ανάμεσά τους ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χανς Άιχελ ο οποίος αναφέρει ότι δεν έχει αγοράσει ποτέ του ομολόγα, αλλά θα το κάνει τώρα και θα είναι ελληνικά. «Γιατί η ευρωζώνη πρέπει να είναι ενωμένη. Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν βαριές θυσίες και πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας».

 dw-world

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.