Πεταλωτής: Μέσα από πολύ δουλειά και μελετημένη σκέψη, "ευτυχώς" φθάσαμε σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Παρατηρούμε ότι μετά την ανακοίνωση των μέτρων οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες κλιμακώνονται. Αύριο, η χώρα θα νεκρώσει. Πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση, εφόσον όλες αυτές οι διαμαρτυρίες θα ενταθούν;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Οι διαμαρτυρίες και οι απεργίες είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε πολίτη της χώρας μας. Εμείς κατανοούμε την αγωνία και την οργή των πολλών πολιτών, οι οποίοι πληρώνουν την κρίση χωρίς να έχουν φταίξει. Αυτό, όμως, που κατανοεί και ο ελληνικός λαός είναι ότι δεν είχαμε καμία άλλη εναλλακτική λύση από το να τηρήσουμε αυτή την πολιτική συμπεριφορά με ευθύτητα, αποφασιστικότητα και πιστοί στο εθνικό χρέος που μας επιβάλλει το καθήκον μας ως κυβέρνηση. Είμαστε ανοιχτοί προς τον ελληνικό λαό, είμαστε ειλικρινείς, του είπαμε την αλήθεια. Ποτέ δεν του την αποκρύψαμε. Εάν κάποιοι μας κατηγορούν ότι λέγαμε άλλα πράγματα πριν από λίγο χρονικό διάστημα, αγνοούν ότι τα δεδομένα που είχαμε, κάθε φορά, ήταν διαφορετικά και τρέχοντα.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε για δεδομένα που άλλαζαν κάθε φορά και προφανώς καθόριζαν την κυβερνητική πολιτική σε σχέση με τα μέτρα και το χειρισμό της οικονομίας. Σύμφωνα και με δηλώσεις του κ. Προβόπουλου και η πλευρά του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν βεβαίως αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και αμέσως μετά μόλις ανέλαβε, γνώριζε ότι τα βασικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας περιστρέφονταν γύρω από ένα μεγάλο έλλειμμα και από ένα μεγάλο, επίσης, χρέος. Άρα, γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ η κυβέρνηση να κινηθεί; Τι ήταν αυτό που άλλαξε από τις 10, 15 Οκτωβρίου, μόλις αντιληφθήκατε πώς έχει η κατάσταση, μέχρι την ώρα που πήρατε κάποια μέτρα, αφού είχε ξεσπάσει στο μεταξύ η δανειακή κρίση της χώρας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, παραλάβαμε την ελληνική οικονομία....  Όταν πλέον αυτό εκτινάχθηκε στα ύψη, προσπαθήσαμε, καταφέραμε και κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε τη σύσταση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Δεν καθυστερήσαμε καθόλου. Εμείς από την πρώτη στιγμή και ειδικά ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κάνοντας ένα μαραθώνιο δρόμο σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο, δήλωνε σε όλους τους ηγέτες, με τους οποίους ερχόταν σε επαφή και συζητούσε, ότι θα πρέπει να κατανοήσουν πως το πρόβλημα της Ελλάδας σε λίγο θα είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα.
Υπήρχαν καθυστερήσεις και από τους εταίρους μας. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο, μέσα από πολύ δουλειά και μελετημένη σκέψη. Δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση. Κάθε φορά τα δεδομένα άλλαζαν... Άρα και η πολιτική συμπεριφορά και η αντιμετώπιση της κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Και «ευτυχώς» φθάσαμε σε αυτό το σημείο που είμαστε σήμερα.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν «υποτίθεται». Προφανώς, δεν παρακολουθήσατε την τελευταία συνέντευξη του εκπροσώπου του ΔΝΤ. Εμείς έχουμε στοιχεία ότι, παρά όλους αυτούς που έλεγαν ότι ήταν επικοινωνιακό τρικ η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, μπήκε από την αρχή και κατ` απόλυτο τρόπο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και ακόμη λίγες ημέρες προτού να κλείσει η συμφωνία, η Τρόικα επέμενε στο να κοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός και πρότεινε να δοθεί ως μπόνους. Αυτό, ήταν μια κατάκτηση της κυβέρνησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και με προσωπική μάλιστα συμβολή και του Πρωθυπουργού.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Τι στοιχεία, δηλαδή, κασέτες, πρακτικά, κρυφή κάμερα; Τι είχατε; Θα μας τα δώσετε, θέλω να πω;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Την κρυφή κάμερα;

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Μα, είπαν οι άνθρωποι ότι δεν μπήκε ποτέ.


Σχόλιο: 

Είπαμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και αυτοί που μας κατηγορούν ότι, άλλα λέγαμε αγνοούν ότι άλλαζαν τα δεδομένα.
Τι μας λες ρε "μάστορα", η αλήθεια είναι μια και πάντα η ίδια, αλλά πως να την λέγατε απ την αρχή στον Ελληνικό λαό, θα σας παίρνανε με τις πέτρες....
Σας τα είχε πει όλα ο Προβόπουλος τα ξέρατε όλα, απλά και μόνο από τις εισηγητικές εκθέσεις της τότε κυβέρνησης που συνόδευαν, τον προϋπολογισμό κάθε έτους και μοιραζόντουσαν σε κάθε κόμμα. Έλεος πια.

Τι μας λέτε τώρα πήγαινε τα ταξιδάκια του ο πρωθυπουργός για να πείσει, αλλά φταίνε και οι άλλοι που καθυστερούσαν !!!
Αλλά το άλλο το κορυφαίο : Μέσα από πολύ δουλεία και μελετημένη σκέψη, ευτυχώς που φθάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα !!!!
Δεν ντρέπεστε λίγο, δεν αισχύνεστε;
Για χαχόλους μας έχετε περάσει, τι "παπαρομπουρδολογίες" μας λέτε;
Σκεφτείτε φίλοι μου να μην είχαν "μελετημένη" σκέψη.. τι θα γινόταν.
Εδώ όλοι ακούσαμε τον επικεφαλής του ΔΝΤ να λέει ότι, δεν τέθηκε θέμα 13, 14ου μισθού και εσείς μας λέτε ότι έχετε στοιχεία.
Καλά σας είπε ο δημοσιογράφος, τι στοιχεία έχετε; κρυφή κάμερα;
Nα τα δείξετε τα στοιχεία σας κ. Πεταλωτή αλλιώς μας λέτε "ψέματα".

Σας ευχαριστούμε που μας φέρατε στο χείλος του γκρεμού !!!


ΕΞΩ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ..
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ

Σχόλια