Λόγια , Λόγια , Λόγια...

Πολύ σωστά τα λέει σε αυτό το άρθρο του ο κ. Πρετεντέρης.

Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου σε ότι αφορά την φορολογία δρά ΑΜΕΣΑ φορτώνοντας στις πλάτες των Ελλήνων τεράστια ποσά.


Σε ότι αφορά την εξοικονόμηση χρήματος από τις σπατάλες κινείται ακόμα με ρυθμούς σαλιγκαριού.


Εκτός από την περίπτωση του άρθρου , το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις οι οποίες θα μπορούσαν να λυθούν ΑΜΕΣΑ με απλούστατες κινήσεις (αφού χρειάζονται ΜΙΑ υπογραφή) , όπως η πολυδιαφημισμένη πρόσβαση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως μέσω Εθνικού Τυπογραφείου (σχετ. Ανάρτηση : 
Μικρά βήματα που αναδεικνύουν τις καθυστερήσεις.... ) .
Διαβάστε παρακάτω το άρθρο του κ. Πρετεντέρη...

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ είναι ανατριχιαστικό, ακόµη περισσότερο που δεν µου µοιάζει για µεµονωµένο. Αφορά τις δαπάνες για το φάρµακο.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ το πρόγραµµα που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση, οι δαπάνες αυτές (που έχουν υπέρµετρα διογκωθεί τα τελευταία χρόνια...) πρέπει µέσα στο 2010 να περικοπούν για κάτι περισσότερο από ένα δισ. ευρώ. Πράγµα που σηµαίνει πως, αν θέλουµε να είµαστε µεθοδικοί και λογικοί, οι δαπάνες θα έπρεπε να περικόπτονται κατά 250 εκατοµµύρια ευρώ κάθε τρίµηνο της τρέχουσας χρονιάς.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ τριµήνου; Οι δαπάνες όχι µόνο δεν µειώθηκαν κατά 250 εκατοµµύρια αλλά αυξήθηκαν κατά 60. Πράγµα που σηµαίνει ότι το ένα δισεκατοµµύριο (συν τα εξήντα εκατοµµύρια του πρώτου τριµήνου...) θα πρέπει να εξοικονοµηθούν µέσα σε εννέα µήνες _ υποθέτω πως όλοι αντιλαµβανόµαστε ότι είναι σχεδόν ανέφικτο! ΠΩΣ ΠΕΣΑΜΕ έξω; Ασφαλώς πέσαµε έξω για πολλούς λόγους. Θα σταθώ, όµως, στον πιο εντυπωσιακό. ΣΤΙΣ αρχές Νοεµβρίου 2009 και σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι υπουργοί Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου και Λοβέρδος ανακοίνωσαν την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ανατιµολόγηση των φαρµάκων. Πολύ ωραία. 

ΗΛΘΑΝ ΟΙ γιορτές, µπήκε ο νέος χρόνος, άνοιξε το Τριώδιο, άρχισε η Σαρακοστή, έφτασε το Πάσχα, πέρασε η Πρωτοµαγιά, µας την έπεσε το ΔΝΤ... και τι έγινε µε την ανατιµολόγηση; Καλά ευχαριστώ! ΜΟΛΙΣ ΣΤΙΣ 20 Μαΐου κι αφού προηγουµένως δεν κατάφερναν να συµφωνήσουν µεταξύ τους στην κυβέρνηση και στην Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ πώς θα γίνει η ανατιµολόγηση, η Κατσέλη κατέθεσε τροπολογία σύµφωνα µε την οποία και µέχρι να εµφανιστεί το νέο σύστηµα υπολογισµού των τιµών των φαρµάκων, επιτρέπεται η µείωση των τιµών τους έως και 30%. ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥσηµαίνει ότι οκτώ µήνες από την ορκωµοσία της κυβέρνησης και εξίµισι µήνες από την εξαγγελία της ανατιµολόγησης, ανατιµολόγηση ακόµη δεν έχει γίνει!

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΣΤΕ, ΛΟΙΠΟΝ, στη µόνιµη παρατήρηση της στήλης: το πρόβληµα του τόπου δευτερευόντως είναι οικονοµικό, πρωτίστως είναι πολιτικό. Και κανένα οικονοµικό πρόβληµα δεν µπορεί να αντιµετωπιστεί αποτελεσµατικά, αν δεν επιλυθεί προηγουµένως το πρόβληµα της διακυβέρνησης.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ περίπτωση, το πρόβληµα αυτό έχει δύο πλευρές. ΠΡΩΤΟΝ, ΟΤΙ µία εξαγγελία της κυβέρνησης σέρνεται επί µήνες χωρίς να υλοποιείται από τους αρµόδιους υπουργούς.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΟΤΙ επί µήνες κανείς δεν φώναξε αυτούς τους αρµόδιους υπουργούς να τους ελέγξει που αφήνουν µία εξαγγελία να σέρνεται επί µήνες. ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, το ένα ζήτηµα είναι πώς διοικεί η κυβέρνηση και το άλλο πώς διοικείται. Κι αν δεν βρεθεί κάποιος τρόπος να αντιµετωπιστούν και τα δύο, πολύ φοβούµαι ότι η κατάσταση δύσκολα θα βρει φάρµακο – µε ή χωρίς ανατιµολόγηση... 


Πηγή : Τα ΝΕΑ

antilogos-gr

Σχόλια

  1. Ο κ Γ.Α.Παπανδρέου υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη. Όταν στην Ελλάδα αποκαλύπτονταν σαν τη βροχή τα σκάνδαλα ήταν παρών και προφανώς καλά ενημερωμένος. Όταν ο κ Σημίτης παρέπεμπε τους καταγγέλλοντας τα σκάνδαλα στον εισαγγελέα, η σιωπή του κ Παπανδρέου ήταν εκκωφαντική. Ουδέποτε ο κ Παπανδρεόυ φάνηκε (σαν και τον προκάτοχό του) να προβληματίζεται για την κατάσταση της χώρας όσον αφορά στην διαφθορά. Σήμερα εμφανίζεται σαν αρχάγγελος της κάθαρσης. Θα ματώσουμε λέει! Πόσο υποκριτικό.
    Αν το σκάνδαλο δεν αποκαλύπτονταν από την εισαγγελία του Μονάχου ακόμα θα κατήγγειλε ο κ Παπανδρέου όσους αποκάλυπταν σκάνδαλα σαν «συκοφάντες». Ας μην ξεχνάμε τι έκανε μετά την παραδοχή του Τσουκάτου ότι πήρε 1 εκατομμύριο μάρκα από τη Ζήμενς και τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ. Αποφάσισε να ματώσει το ΠΑΣΟΚ και να ερευνηθεί η ομολογία Τσουκάτου;; Το αντίθετο διέγραψε τον Τσουκάτο από το ΠΑΣΟΚ και έληξε το θέμα. Τώρα μπροστά στις αποκαλύψεις που πέφτουν βροχή και στην ομολογία και του Μαντέλη μας δηλώνει αποφασισμένος για την κάθαρση. Ποιος θα τον πιστέψει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι εντελώς άχρηστος ο Παπανδρέου, μας στέλνει στην καταστροφή.
    Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να απαγγέλει λόγους σε συνέδρια και να ευχολογεί στα κανάλια.
    Γίνεται δουλειά με τέτοια μυαλά;
    Εάν δεν τον διώξουμε δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση...και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσβλητικά, υποτιμητικά και υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Η φιλοξενία και οι αναδημοσιεύσεις άρθρων τρίτων, τα σχόλια και οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά. Προειδοποίηση: Περιεχόμενο Αυστηρώς Ακατάλληλο για εκείνους που νομίζουν ότι θίγονται προσωπικά στην ανάρτηση κειμένου αντίθετο με την ιδεολογική τους ταυτότητα ή άποψη, σε αυτούς λέμε ότι ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε να διαβάσουν το περιεχόμενο του ιστολογίου μας.